Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türk askeri Aden Körfezi'ne uğurlandı
TCG Gelibolu Fırkateyni, Aden Körfezi’nde görev yapan NATO Daimi Uluslararası Deniz Gücü'ne katılmak üzere Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde bulunan Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı'ndan yola çıktı.

Uğurlama törenine Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukcuoğlu, Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, üst düzey subay ve aileleri katılırken duygusal anlar yaşandı.

Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukcuoğlu'nun alana gelmesiyle başlayan törende, Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan uğurlama konuşması yaptı. Tuğamiral Taylan, “Aden Körfezi, Somali açıkları Arap Denizi ve mücavir bölgelerde deniz haydutluğu ile mücadele etmek üzere gemimiz, NATO Daimi Deniz Kuvveti-2 bünyesinde görev yapacaktır. Türk askeri dünya üzerinde barışı sağlamak için her zaman her yerde göreve hazırdır. Sizlerle gurur duyuyoruz, yolunuz açık olsun” dedi.

TCG Gelibolu Komutanı Deniz Kurmay Yarbay M. Baybars Küçükatay, Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan'a tekmil verdikten sonra koşar adım gemiye binilmesi ve Türk bayrağının çekilmesinin ardından limandan ayrıldı. Limandan ayrılırken asker aileleri ve çocukları gözyaşlarına hakim olamadı. Asker aileleri başlarında Gelibolu armalı şapka ve ellerinde Türk Bayrağı ile uğurlamaya katıldı.

HAVAİ FİŞEKLİ UĞURLAMA

TCG Gelibolu Fıkrateyni'ne liman çıkışına kadar SAS komandoları ve bir helikopter işaret fişekleri ile eşlik ederek uğurladı. Denizcilerin aileleri ve Aksaz Deniz Üs Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukcuoğlu da gemiyi el sallayarak uğurladı. Törene katılan izciler ise, ‘Sizlerle gurur duyuyoruz’ yazılı pankart açtı. Törene katılan asker çocuklarının ‘Babam Gelibolu'da’, ‘En Büyük Gelibolu’, ‘Gururluyuz’ yazılı tişörtler giydiği görüldü.

GELİBOLU FIRKATEYNİ

Gemide Arapça, Almanca, Fransızca ve Rusça bilen personel görev alıyor. Deneyimli personeliyle 120 gün karaya ayak basmadan kalabilen gemide, aralarında bir basınç odası ve biri dalış konusunda uzman olmak üzere 2 doktor, 2 sıhhiye astsubay ve 1 uzman teknisyen bulunuyor. Gemi, Aden Körfezi’ne bir hafta içinde ulaşacak ve 12 Mart tarihinde TCG Gemlik Gemisi ile buluşacak. Gemide, SAT ve SAS komandoları da göreve yapacak. Komandoların, keskin nişancı tüfeğiyle bir hedefi 2 bin metreden net olarak vurabildikleri bildirildi. Gemi de SAT, SAT, AB-212 personeli olmak üzere toplam 250 asker görev yapıyor.

5 aylık görev sonrası TCG Gelibolu, 13 Ağustos'ta Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı'na dönecek.

Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 05.03.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BARİKA Denizcilik..
 CHEMTANKERS Shipp..
 ARSLAN Shipping
 TURGUT REİS Deniz..
 ALGEM Denizcilik
 UND RORO İşletmel..
 SMARİNE Elektrik
 MEFES Denizcilik
 ALİDAŞ Liman İşle..
 ALYANS Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim