Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İflas eden Cruise şirketinin CEO'su istifa etti
Cruise şirketi Genting Hong Kong'un başkanı ve CEO'su Tan Sri Lim Kok Thay, gemi markaları belirsizlikle karşı karşıya olduğu için şirketten istifa etti.

İflas eden Genting Hong Kong'un başkanı ve CEO'su Tan Sri Lim Kok Thay, gemi seyahat markaları belirsizlikle karşı karşıya olduğu için şirketten istifa etti.

Genting Hong'un başkanı ve CEO'su 21 Ocak'ta istifa etti ve bu, bir zamanlar gelişen kruvaziyer şirketinin yavaş ama emin adımlarla çözülmeye başladığının açık bir işareti oldu. Tan Sri Lim Kok Thay şirketi 1993 yılında kurdu ve yavaş yavaş Asya'daki en önemli kruvaziyer işletmesi haline getirdi.

Ancak, vadesi gelen borçları ödeyemeyince, Crystal Cruises gemilerinden biri için ABD'li bir yargıç tarafından tutuklanma, askıya alınan rezervasyonlar ve Hong Kong'da ticareti durdurulan hisse senetleri, hikayenin sonu gibi görünüyor. Dream Cruises, Star Cruises ve Crystal Cruises'ın sahibi olan şirkete yakın.



1993 yılında Genting Hong Kong'u kuran adam, neredeyse 30 yıldır yönettiği şirketten geri adım attı. Malezyalı milyarder Tan Sri Lim Kok Thay, Genting tarafından açıklandığı üzere 21 Ocak Cuma günü derhal geçerli olmak üzere istifa etti. Lim hala Genting Hong Kong hisselerinin %76'sına sahip. CEO yardımcısı ve grup başkanı Au Fook Yew de CEO ile pozisyonunu teklif etti.

Pek çok kruvaziyer şirketinin pandemiden zarar görmesi ve operasyonlarda küresel bir duraklama olması beklenirken, çoğu olmasa da birçoğu nispeten zarar görmeden çıkmayı başardı.

Bununla birlikte, son yıllarda üç kruvaziyer hattından oluşan filosuna önemli yatırımlar yapan Genting Hong Kong, şimdi tasfiyeye gidiyor ve bu da onu pandeminin en önde gelen şirketleri bile nasıl yok ettiğinin mükemmel bir örneği haline getiriyor.

Singapur, Hong Kong ve Malezya'daki Genting şirketler grubunun tümü ayrı ayrı faaliyet göstermektedir, bu nedenle, Lim'in hepsinde çoğunluk hissesine sahip olmasına rağmen, Hong Kong'daki sorunlar muhtemelen diğer işletmeleri etkilemeyecektir.

Asya'nın Turizm Sektörü Zorda

Genting Hong Kong için sorunlar, Asya turizm endüstrisinin operasyonları yeniden başlatma konusunda temkinli olmasıyla ortaya çıkıyor. Çin sıfır COVID stratejisi izliyor, Hong Kong yolcu gemilerinin faaliyet göstermesini yasaklayarak Omicron salgınlarıyla mücadele ediyor ve Singapur sadece yerel halk için gemi seyahatlerine izin veriyor. Filipinler gibi bölgedeki diğer bazı ülkeler hala tamamen turizm için kilitlenmiş durumdayken, diğerleri yalnızca üzerlerinde ağır giriş koşulları olan turistlere izin veriyor.

Asya'daki en büyük kruvaziyer operatörü için bu, ciddi sorunlara neden oldu. Dream Cruises, Hong Kong, Singapur ve Tayvan'da üç gemi işletmesine ve Crystal Cruises'ın birkaç aydır faaliyette olmasına rağmen, Genting yine de geçen yıl Mayıs ayında 1,7 milyar dolar zarar bildirdi.

Hisse senetlerinin düşmesi ve Alman makamlarının, Genting'e ait MV Werften'de (bu ayın başlarında iflas başvurusunda bulunan) vadesi gelen ödemeler için borç sigortası korumasını reddetmesiyle, şirketin başka fonlama seçeneği kalmadı.

Üç Genting Cruise Line'a Neler Oluyor?

Bir ABD mahkemesi, Crystal Symphony'nin, Peninsula Petroleum Far East Pte Ltd.'ye yaptığı eksik yakıt ödemeleri nedeniyle tutuklanmasına karar vererek, rotasını Miami'deki amaçlanan limandan saptırarak, bunun yerine Bimini'ye yelken açtı. Pazar günü, bazı yolcular feribotla Fort Lauderdale'deki Port Everglades'e götürüldü; diğerleri kendi seyahat düzenlemelerini yeniden ayarlamak için bırakıldı.



Hem Dream Cruises hem de Star Cruises , 22 Ocak Cumartesi günü web sitelerinde rezervasyon almayı durdurdu . Dream Cruises'a göre, bu sadece iki haftalık bir başlangıç ??dönemi için , seferler 4 Şubat'ta yeniden başlayacak. , Crystal Cruises tüm mürettebatı eve döndürmeye ve üç operasyonel gemiyi Nisan ayına kadar beklemeye karar verdi.

Crystal Cruises Başkanı Jack Anderson şunları söyledi: “Yüreğimin derinliklerinden, Crystal'a olan yorulmak bilmeyen bağlılığınız ve bağlılığınız ve bu çok zor durumdaki anlayışınız için teşekkür ederim. Siz Kristal Ailenin kalbi ve ruhusunuz. Bu yıl daha sonra dünya okyanuslarına ve nehirlerine geri dönmeyi dört gözle bekliyoruz”

Yaklaşık 30 yıl önce bölgede kruvaziyer endüstrisine öncülük eden Asya'nın en büyük kruvaziyer şirketi yavaş ama emin adımlarla dağılıyor. Au Fook Yew ve Tan Sri Lim Kok Thay'in ayrılışı, tabuta bir çivi daha çakılmış ve tasfiyeye giden bir şirkete bir adım daha yaklaşmış gibi görünüyor.

Bölge hala dünyadaki en önemli büyüme pazarı olarak görüldüğünden, kruvaziyer endüstrisindeki birçok büyük oyuncu daha fazla ilgiyle izliyor olacak. Carnival Corporation ve Royal Caribbean'ın yıllardır iş modellerine dahil etmek istedikleri bir proje.

 


Kaynak: Türkiyeturizm
Eklenme tarihi: 25.01.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SUDE Denizcilik
 CAPELLA Denizcili..
 ELKENZ Denizcilik..
 İSTANBULLİNES Den..
 CİNER Marine Ters..
 PACMAR Denizcilik..
 BEREM Denizcilik
 GÜLNAK Denizcilik
 MEGASTAR Daily Bo..
 SARIOĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim