Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Belçika limanlarındaki uyuşturucu operasyonları kıtayı salladı
Belçika'nın liman kenti Antwerp'te yaşananlar tüm kıtayı sallamaya başladı. Kokain ticaretinin merkezi haline gelen kentte gündüz gözü cinayet işlenmeye başlaması ülkeyi alarma geçirdi. Operasyonlarda kullanılan taktikler akıllara durgunluk verirken, her mevkiden insanın uyuşturucu işine bulaştığının anlaşılması paniğe sebep oluyor.



Sahte İngiliz pasaportu olan bir Arnavut gangster, Belçika'nın Avrupa'nın kokain başkenti haline gelen Antwerp'te, uyuşturucu ticaretinin kontrolü için kanlı bir savaşın ortasında evinin önünde vurularak öldürüldü.



Beldar Muca, Cumartesi gecesi, bir polis karakolundan sadece birkaç metre ötedeki dairesine dönerken, halen yetkililerden kaçmakta olan iki tetikçi tarafından altı kez vuruldu.

ÜST MEVKİLERDE YOZLAŞMA

2016 yılında polisle çatışmaya giren ve sonrasında yakalanan 39 yaşındaki Muca, son iki yıldır kaçak kokainin merkez üssü olan Antwerp'te bir Arnavut uyuşturucu çetesinin önemli bir üyesi olarak faaliyet gösteriyordu.

Milyarlarca sterlinlik kokain endüstrisinden elde edilen para, çok sayıda kamu görevlisinin tutuklanmasıyla güçlü konumlardaki kişileri yozlaştırdı.

ŞİDDET OLAYLARI ARTTI

Geçen yıl, Antwerp'in genişleyen limanında 13 milyar Euro değerinde 90 tonluk rekor bir kokain bulundu ancak bu rakamın, şehir üzerinden dağıtılan kaçak kokainin yalnızca yüzde 10'unu oluşturduğu düşünülüyor.

El bombası saldırıları ve arabadan açılan ateşlerle şehirde şiddet patladı ancak yerel yetkililer daha büyük endişe kaynağının kokain nakit akışının şehri etkileme şekli olduğunu söylüyor.

Antwerp Belediye Başkanı Bart De Wever, uyuşturucu parasıyla desteklenen zengin iş insanlarının Antwerp'in siyasetine sızmaya ve etkilemeye çalıştıklarını öne sürerek tepki gösterdi.

Bir hukuk yetkilisi, 'pide ve berber dükkânlarının nasıl boş durduğunu' ancak kağıt üzerinde nasıl büyük karlar kaydettiğini açıklarken, Antwerp'teki emlak fiyatları da uyuşturucu ticaretinden gelen para yüzünden yükseliyor. Geçen yıl, De Wever, uyuşturucu çetelerinin kendisine suikast düzenlemek istediği iddialarının ardından 7/24 polis koruması altına alındı.



De Wever şunları söyledi:

"Antwerp, Amerika ile Avrupa ticareti için ilk uğrak limanıdır. Şehrimiz ile Latin Amerika arasında yakın bağlar oluşturan bu güçlü ticari ilişkiden gurur duyuyoruz. Ancak son yıllarda kokain trafiği katlanarak arttı. Bunun sonuçları çok somut, özellikle liman kentleri için."

DUBAİ'DE YAŞAYAN 'BÜYÜK OYUNCU'

Limandaki nakliye firmalarının yanı sıra nakliye ve güvenlik şirketlerinden 10 işçi de uyuşturucu suçlularıyla çalıştıklarını gösteren mesajların incelenmesinin ardından tutuklandı. 'P.C.' olarak bilinen 28 yaşındaki bir kadın liman işçisi, 1.3 tonluk kokain kaçakçılığıyla bağlantılı gangsterlere bilgi vermekle suçlandı.



Tutuklananlar arasında Belçika vergi dairesinde görevli 41 yaşındaki 'Natalie D' ve bir hastane yöneticisi olan 'Femke G' de vardı. Savcılar, suç örgütü üyesi olmadığını iddia etmesine rağmen 24 yaşındaki zanlının 18 ay hapis cezasına çarptırılmasını talep ediyor.

Antwerp'in uyuşturucu sahnesindeki şüpheli büyük oyunculardan biri, şu anda Dubai'de yaşayan ve Belçika'ya geri gönderilme çabalarına direnmeyi başaran 34 yaşındaki Nordin El Hajjioui.

Antwerp, geleneksel olarak Güney Amerika ile tarihsel ticaret bağlantılarından yararlandı, kömür ve minerallerden kahve ve portakal suyuna kadar çeşitli malları ithal etti ve bu da kokainin içlerinde saklanmasını kolaylaştırdı. Kolluk kuvvetleri, Antwerp yoluyla gönderilen kokainin çoğunun daha sonra Avrupa'ya dağıtıldığı ve Hollanda'da işlendiğini iddia ediyor.



'TRUVA ATI' TAKTİĞİ

Bazı vinç operatörlerine, uyuşturucu yüklerini taşıyan konteynırları saklamaları veya kokain içeren konteynırları yakalanmadan önce yasal olanlarla takas etmeleri için yasadışı olarak binlerce Euro ödendiği düşünülüyor.

Gümrük memurları, kaçakçıların kokain almak için ortaya çıkmadan önce, liman personelinin de yardımıyla günlerce rıhtımlardaki konteynırlarda saklandıkları bir 'Truva atı' tarzı taktiği yürüttüklerini anlatıyor. Sorun o kadar şiddetli hale geldi ki, Antwerp liman çalışanları derneği CEPA, üyelerine rüşvet teklif edilmesinin tehlikeleri hakkında bir video yayınladı.

Belçika genelinde aynı anda 200'den fazla eve baskın düzenlendi ve aralarında Antwerp'te üç avukat ve devlet memurlarının da bulunduğu 48 şüpheli tutuklandı. Çok miktarda nakit para, elmas, mücevher, lüks araba ve silahların yanı sıra sahte polis üniformalarına da el konuldu.



Gözaltına alınanlar arasında, limandaki hangi konteynerlerin potansiyel olarak kokain taşıdığı tespit edildiğini görmelerine izin veren güvenlik izinleri olan gümrük memurları da yer aldı.




Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 02.02.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CENKER Denizcilik..
 ŞENER Tersanecili..
 EFYA Denizcilik N..
 AYSA Denizcilik A..
 THH Shipping
 TROY M.A.T.
 DEVAL Denizcilik
 İMDAT Gemicilik S..
 DENİZ FENERİ Ulus..
 EGE BİRLİK Taşıma..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim