Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
27 Nisan 2024
Haber
Anket
İçinde yüzlerce yolcusu bulunan 3 lüks gemiye el kondu
Aynı şirkete bağlı üç ayrı lüks yolcu gemisi ikisi Bahamalar, bir de Arjantin'de olmak üzere ABD'li federal yetkililer tarafından el konarak deniz ortasında boşaltıldı. yüzlerce yolcunun kâbusu yaşamasına sebep olsan el koymanın sebebi ise duyanı adeta şoke etti.



Lüks yolcu gemilerine sahip şirket adeta suyun dibine gömüldü ve kendisiyle birlikte yolcularını da dibe sürükledi...

ABD'li yetkililer oldukça popüler iki yolcu gemisini Bahamalar'dayken durdurdu ve içindeki yolcuları indirip gemilere el koydu. Miami merkezli Crystal Cruises şirketinin gemilerine el koyulmasının sebebi ise sahibinin 4,6 milyon dolarlık yakıt faturasını ödememiş olması.

Crystal Serenity ve Crystal Symphony adındaki gemiler içlerindeki yolcular denizcilik kurallarına uygun olarak indirilip taşındıktan sonra içinde mürettebatları olduğu halde federal yetkililer tarafından alıkonuldu.

Denizcilik hukuku uzmanı ve Cruise Law News yayıncısı Jim Walker, olayı sosyal medyaya taşıyarak "Bir lüks yolculuk gemisi markası için ne kadar korkunç, ne kadar utanç verici bir son." paylaşımını yaptı.



Aynı şirkete ait, Crystal Endeavor adındaki üçüncü bir gemiye ise dün akşam saatlerinde Arjantin'de el koyuldu. Bu geminin şirket filosunun en yeni ve en lüks gemisi olduğu açıklandı.

Serenity ve Symphony adlı gemiler ocak ayında yolcularını Bimini'de bırakarak uluslararası güvenli sulara demir attı. gemilerden indirilen yolcular ise Fort Lauderdale'e kadar görütülüp sonra da başlarının çaresine bakmaları söylendi.



Serenity gemisindeki yolculardan Allyn Jaffrey Shulman Facebook'ta yaptığı paylaşımda “Beş saat içinde gemiden indirildik. Bagajlarımız etrafa saçılmıştı ve her şey karman çormandı. Bizimle kimse ilgilenmedi ve şirketi temsilen de kimse yanımızda değildi. Kimse talimat vermedi, yaşlı insanlar tek başlarına yardımsız bırakıldı. Utanç verici görüntüler yaşadık." dedi.



Daily Mail'de yer alan habere göre gemilere yakıt sağlayan Florida merkezli Peninsula Petroleum Far East şirketi geçen ay yolcu gemilerinin sahibi olan şirket için yüksek meblağdaki borçlar yüzünden bir tutuklama emri çıkarmıştı. Emir yaargıç tarafından onaylanır onaylanmaz da bu yolcu tahliyesi ve el koyma işlemleri jet hızıyla gerçekleştirildi.

Öte yandan ABD'li yetkililerin Bahamalar'da bulunan gemiye el koyma yetkisini nasıl elde ettikleri merak konusu oldu.

Crystal Endeavor gemisindeki yolcular ise Arjantin'in Ushuaia bölgesinde gemiden indirildi. Ancak bu gemiyle ilgili sorun kısa sürede çözülerek geminin Uruguay'a doğru yeniden yola çıktığı bildirildi.



Crystal Cruises şirket sözcüsü Vance Gulliksen, yaptığı açıklamada "Yasal süreç devam ederken açıklama yapmamız mümkün değil. Crystal Serenity ve Crystal Symphony’nin yolculukları sonra erdi ve şu an için gemilerde yolcu bulunmamakta." ifadesini kullandı. Sözcü, hali hazırda gemilerde bulunan mürettebatın iyi durumda olduğunu, yolculara ayrılmış bölümlerde iyi bakıldıklarını ve vakitlerini keyiflice geçirdiklerini de sözlerine ekledi.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 07.02.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İDÇ Denizcilik
 UTL Denizcilik
 TUNA Denizcilik
 ADAMOĞLU Denizcil..
 EGE Denizcilik
 ALBATROS Yatçılık
 YILMAR Denizcilik..
 SAFİR Gemi Tasima..
 ATN DENİZCİLİK SA..
 YEŞİL DALYAN Deni..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim