Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
27 Nisan 2024
Haber
Anket
Rus oligarkların megayat telaşı
Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından alınan yaptırım kararlarının hedefinde Putin’in yakın dostları Rus oligarkların mal varlıkları da vardı. Milyarca dolarlık servetlerini kurtarmanın derdine düşen oligarklar, el konulmaması için megayatlarına liman arıyor.



Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından alınan yaptırım kararlarının hedefinde Putin’in yakın dostları Rus oligarkların mal varlıkları da vardı. Milyarca dolarlık servetlerini kurtarmanın derdine düşen oligarklar, el konulmaması için megayatlarına liman arıyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından ABD başta olmak üzere birçok ülke sert yaptırım kararları aldı. Ekonomiden spora her alanda uygulanan yaptırmalara rağmen Putin geri adım atmıyor.

Ağır yaptırımların hedefinde Rus yönetimi dışında Putin’in yakın doları Rus oligarklarda hedef altında. Milyonlarca dolarlık uçak ve yatlarını kurtarmanın telaşına giren oligarklar, yatları için güvenli liman arayışına girdi.

Ne yapsalar da milyon dolarlık yatları saklamak pekte mümkün gözükmüyor. Sistem üzerinden yatların hareketleri anlık olarak izlenebiliyor. Yatların önemli bölümü Hint Okyanusu'nde ve başkaları da bu bölgeye hareket halinde. VesselFinder.com sitesinden de yatların hareketleri takip ediliyor.

TEK TEK LİMAN ARIYORLAR

Bölgedeki en büyük gemi, Victor Rashinkov'a ait 140 metrelik "Ocean Victory" ve Oleg Deripaska'ya ait bir başka 111 metrelik "Clio" ve Alexi Mordashov'a ait 142 metrelik "Nord" .

Andrey Kostin'in "Sea Rhapsody"sinin, Rusya'nın 21 Şubat'ta Ukrayna'yı işgalinden önce olan 18 Şubat'ta Türkiye'den ayrıldıktan sonra Seyşeller'e gittiği bildiriliyor. Yat Süveyş kanalından geçerken görüntülendi.



ALMANYA EL KOYDU

Almanya'nın, hafta içinde Rus milyarder Alisher Usmanov'un mega yatına el koyduğu belirtildi. Tam teyit edilemeyen bu bilgiye göre, Usmanov'un yatı bakım için Hamburd'da bulunuyordu ve muhtemelen bu nedenle kaçamadı. Bu yat, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya saldırısının başlamasından bu yana ele geçirilen ilk yat oldu.

UÇAKLARA DA EL KONULACAK

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Blinken yaptığı açıklamada, ABD'nin bugüne kadar aralarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rus oligarkların bulunduğu birçok kişiye yaptırım kararı aldığını anımsatarak "ABD Adalet Bakanlığı, bünyesinde kurulan yeni görev gücü ile Rus oligarkların yatları, özel jetleri ve diğer tüm mal varlıklarını donduracak ve bunlara el koyacak." ifadelerini kullanmıştı.

OLİGARK NE DEMEK?

Oligark, oligarşik düzendeki yöneticilere ve oligarşiyi destekleyenlere verilen isimdir. Günümüzde oligark dendiği zaman Rusya'daki büyük şirketlerin sahipleri olan isimler kastedilmektedir.

Rusya’daki oligarkların önemli bir bölümü finansal varlıklarını 1990'larda, dönemin devlet başkanı Boris Yeltsin'in idaresinde gerçekleşen ve devlet varlıklarının özel sektöre kaotik ve yolsuzluklarla dolu bir süreçte devredildiği sırada elde etmiştir.

Oligark sözcüğü günümüzde 1991 yılında Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından öne çıkan, aşırı varlıklı bir grup Rus vatandaşını tanımlamak için kullanılıyor. Bir oligark, akrabalık, din, ekonomik statü, prestij ve hatta diliyle toplumun geri kalan kısmından ayrılan yönetici sınıfın üyesi olabilmektedir.



Kaynak: Tgrthaber
Eklenme tarihi: 03.03.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NOSA Den. Loj. It..
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
 CENGİZ Denizcilik
 DİZMAN Denizcilik
 MARİNPET Petrol D..
 UTL Denizcilik
 FARİN Turizm
 GÜLHAN Denizcilik
 CAN Dış Tic. ve L..
 B.A.S.K
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim