Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
26 Nisan 2024
Haber
Anket
Ukrayna limanında mahsur kalan Türk gemisinin kaptanı anlattı
Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle 22 Türk gemisi Karadeniz’deki çeşitli limanlarda mahsur kaldı. Azak Denizi’nde Ukrayna’nın Berdyansk limanında mahsur kalan Türk gemisi M/V Fırat’ın kaptanı Saim Yazgan, yaşadığı korku dolu anları anlattı.



22 Şubat gecesi Rusya‘nın Ukrayna sınırındaki Donbass bölgesine başlattığı askeri harekat kısa süre içinde savaşa dönüşünce, çok yakınındaki Karadeniz’de uluslararası deniz ticareti olumsuz etkilendi. Karadeniz’e kıyısı olan 6 ülkeden biri olan Türkiye, Rusya ve Ukrayna’ya yakın coğrafi konumuyla savaştan en çok etkilenen ülkeler arasında yer aldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, savaş nedeniyle Karadeniz limanlarında mahsur kalan Türk gemisi sayısının 22 olduğunu belirtirken 7’sinin Türk bayrağı taşıdığı, 15’inin ise Türk sahipli olduğunu vurgulandı. Denizcilik Genel Müdürlüğü, özellikle Karadeniz’de Rusya’nın kontrolündeki Azak Denizi limanlarıyla Ukrayna ve Rusya Federasyonu’nun limanlarına gidecek Türk gemilerinin güvenlik seviyesini ISPS Kod Güvenlik 3’e çıkardığını, tüm gemilerin uzaktan izleme sistemleri ile takip edildiğini belirtti. 22 Türk gemisinde toplam 271 Türk mürettebatın görev yaptığını belirten Denizcilik Genel Müdürlüğü, olumsuzluk karşısında Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi ile temas kurulmasını istedi.

‘GECE SIĞINAKTA, GÜNDÜZ GEMİDEYİZ’

DenizKartalı sitesinin haberine göre, Karadeniz’de mahsur kalan Türk gemilerinden M/V Fırat’ın mürettebatı da tedirgin bekleyiş içinde Türkiye’ye dönmeye çalışıyor. 21 Şubat günü Kerç Boğazı’nı geçerek Azak Denizi’ne Rus otoritelerin izniyle giren 106 metre boyundaki gemi İtalya’ya götürmek üzere ambarlarına buğday yüklerken, Rusya’nın harekatı başlamıştı. 22 Şubat gecesinden itibaren limandan çıkışı yasaklanan M/V Fırat’ın kaptanı 8 gündür mahsur kaldıkları limanda hemen her gün hava bombardımanı yaşadıklarını ve tehlikenin her gün büyüdüğünü belirterek yardım istedi.



Kaptan Saim Yazgan, “Çok yakınımıza bombalar düşüyor. Her gün bombardıman oluyor ama bazıları gemimize 100-200 metre mesafede gerçekleşiyor. Limandan çıkamadığımız için tedirgin ve korku içindeyiz. 16 Türk, 3 Gürcü toplam 19 mürettebat mahsur kaldık. Geceleri limandaki sığınakta gündüz gemide kalıyoruz” dedi.



‘SÜREKLİ BOMBALANAN BİR LİMANDAYIZ’

Kaptan Yazgan, “Durumumuzu Türk yetkililere ve Dışişleri Bakanlığı’na bildirdik. Bir an önce limandan ayrılmak istiyoruz. Yiyecek içecek stoku azalıyor, sürekli jeneratör çalıştığı için yakıt sıkıntımız doğabilir. Limanda 5 gemi var. Mürettebat korku içinde ve ölüm tehlikesi geçiriyoruz. Türk yetkililerin bizi kurtarması için yardım bekliyoruz” dedi.

MAYINLAR GEMİLERİ TEHDİT EDİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi’nin, gemi acentaları ve sahiplerine uyarı mesajını gönderdiği öğrenildi. Merkezin bölgedeki Türk gemilerini kurtarmak için çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

*****************
KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
* Ukrayna'da mahsur kalan Türk gemileri !




Kaynak: veryansintv
Eklenme tarihi: 03.03.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇANAKKALE Liman İ..
 SAFİR Gemi Tasima..
 ALERİA Denizcilik..
 CHEMTANKERS Shipp..
 OMSAN Lojistik A...
 DİPMAR Gemi Kurta..
 HOLIDAY Yachts
 CHISIEL Dış Ticar..
 EMSAN Denizcilik ..
 TİM Gemi Mühendis..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim