Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
ABD uçak gemisi Türk boğazlarını koruyacak...MIŞ!
ABD uçak gemisi USS Harry S. Truman, Rusya ve Ukrayna arasında devam eden gerilimin artması durumunda bölgede uçuş operasyonlarını sağlamak için kuzey Ege Denizi'nde "varlığını gösterme misyonu" başlattı.



Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Ege Denizi'ndeki haraketlilik ABD medyasının dikkatini çekti. CNN International'ın haberine göre; ABD donanmasına ait uçak gemisi USS Harry S. Truman, Rusya'nın saldırganlığının artması durumunda Türk boğazlarını savunmak için Ege Denizi'nde devriye geziyor.

CNN International'a konuşan ABD'li bir yetkiliye göre, Amerikan uçak gemisi USS Harry S. Truman, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle bölgede tansiyon yükselmesi durumunda devreye girebilmek adına bu hafta Ege Denizi'ndeydi.

Geminin tam yerini açıklamayan yetkili, Ege'nin en kuzey sularındaki hareketliliğin rutin olmadığını kaydetti. Bölge, küçük adaların sayısı ve yoğun ticari deniz trafiği nedeniyle gemi operasyonları için nispeten sınırlı bir alana sahip.

Yetkili, Ukrayna ve Rusya arasındaki "tartışmanın daha da artması durumunda" ABD donanmasına Karadeniz'e daha fazla savaş uçağı devriyesi yönlendirmesi söylenebileceğini belirtti.



Yetkili, "Rusya Türk boğazını yönetmeye çalışırsa ve Türkiye NATO desteği isterse, o zaman uçak gemisi Karadeniz ve Çanakkale Boğazı üzerindeki muharebe hava devriyeleri için kullanılabilir. Türkiye, savaş gemileri için Karadeniz'e geçiş izni veriyor ancak Rusya'nın oradaki gelecek planları konusunda endişeler var. ABD savaş uçakları genellikle caydırıcılık amacıyla hava devriyeleri yürütür. Bu durum, ABD'nin çatışmaya girdiğini göstermez" dedi.

Truman'ın savaş uçakları şu anda NATO'nun Rus saldırganlığına karşı "varlığını gösterme misyonu"nun bir parçası olarak Romanya üzerinde uçuyor.




Kaynak: Cumhuriyet
Eklenme tarihi: 07.03.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MUÇO Yatçılık San..
 EVRİM 1 Tur Tekne..
 CEVAHİR Kara ve D..
 INSPEKTOR Marıne ..
 ÖZEL Martı Denizc..
 INTERTRANS Denizc..
 SDS Denizcilik ve..
 ARZU Denizcilik v..
 EREĞLİ Denizcilik..
 BORA Denizcilik S..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim