Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
08 Mayıs 2024
Haber
Anket
Trabzon Liman İşletmesi Müdürlüğünden inanılması güç otopark hesabı
Trabzon Gümrük Muhafaza ekipleri 17 Temmuz 2019 tarihinde gümrük kaçağı mal satıldığı şüphesiyle Gürcistan plakalı ikisi Opel Astra birisi Opel Zafira 2010 model 3 araçta arama yaptı. Araç sahipleri otomobillerdeki ikinci el ürünleri Gürcistan’da satacaklarını belirtmelerine rağmen Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü hem araçlara hem içindeki ürünlere savcılık kararıyla el koydu.



MAHKEME ARAÇLARI İADE ETTİ

Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianame mahkemeye intikal ederken mahkeme 30 Eylül 2021 tarihli kararıyla eşyaların müsaderesine araçların ise sahiplerine teslimine karar verdi. Mahkemenin bu kararı 13 Ocak 2022’de kesinleşmesine rağmen Liman İşletme Müdürlüğü 918 gün kadar otopark ücreti gerekçesiyle araçları sahiplerine vermeyi reddetti.

LİMAN İŞLETMESİ VERMİYOR

Mahkeme kararı savcılık talimatıyla Trabzon Gümrük Müdürlüğüne iletildi. Gümrük Müdürlüğü liman işletmesine bildirerek araçların iadesini istedi. Liman İşletmesi Müdürlüğü ise otopark ücretini araçlara el koyandan değil sahiplerinden isteyerek araçları iade etmeme yolunu seçti. Liman İşletmesi Müdürlüğünün araç başına günlük 5 dolar ücret biçtiği, 918 gün karşılığı 3 araç için 13 bin 770 dolar istediği öğrenildi.

GÜNLÜK 5 DOLAR ÜCRET İSTİYOR

İkisi Opel Astra, birisi Opel Zafira olan 2010 model araçların Gürcistan’daki reel değerlerinin 10 bin dolar civarında olduğu öğrenildi. Astraların her birinin 4 bin dolar, Zafira’ların ise 2 bin dolar civarında olduğu kaydedildi. Araçların Türkiye’deki karşılığı ise toplam 600 bin lira civarında olduğu gözlendi. Liman işletmesinin istediği ücretin ise tam 206 bin TL olduğu gözlendi. Trabzon Liman İşletmesi 3 otomobilin 918 günlük otopark ücretine tam 206 bin TL para talep etti.

ÜCRET FARKLI YERDEN İSTENİYOR

Trabzon Liman İşletmesinin talep ettiği paranın miktarı bir yana parayı araç sahiplerinden değil mahkemeden talep etmesi gerekirken büyük bir hukuk katliamı yaptığı ve sahipleri belli araçlara resmen el koyduğu ifade edildi. Öte yandan Savcılığın “araçları sahiplerine teslim et” talimatına rağmen savcılık talimatını dikkate almayan ve reddeden liman işletmesinin neye güvenerek hukuka meydan okuduğu anlaşılamadı.




Kaynak: 61medya
Eklenme tarihi: 22.03.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FERAH TUR. Sey. İ..
 ATLANTİS Deniz Na..
 DENİZ-AY Denizcil..
 EFEMAY Denizcilik..
 USTAOĞLU Denizcil..
 BEŞERLER Denizcil..
 CEVAHİR Kara ve D..
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
 ÖZDADAYLILAR deni..
 NARAL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim