Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Safiport’tan özelleştirmenin şartı olan yatırımlar ile ilgili açıklama
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na ait Derince Limanı’nın işletme hakkını 39 yıllığına devralan Safiport, gerekli yatırım yükümlülüklerini yerine getirmediklerine dair basında çıkan bazı haberlere ilişkin açıklama yayınladı.



İlgili limanın fiili işletmesini 2015 yılında devralan safiport tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

"Bilindiği üzere Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 18.08.2014 tarih ve 2014/90 sayılı kararı ile 05.06.2014 tarihinde gerçekleştirilen ihale sonucu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na ait Derince Limanı’nın işletme hakkı 39 yıllığına şirketimize devredilmiş olup; söz konusu liman 02.03.2015 tarihinde şirketimiz tarafından fiilen teslim alınmıştır.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve TCDD’nin taraf olduğu İşletme Hakkının Devrine İlişkin Sözleşme (İHDS) kapsamında tarafımızın söz konusu limanda deniz dolgusu yapma zorunluluğu bulunmaktadır.

Bir kamu limanı olan Derince Limanı’nın işletmesi 39 yıl süreyle tarafımıza devredilmiş bulunmakla, süre bitiminde İHDS kapsamında yapılması zorunlu tüm yatırımlar tamamlandıktan sonra liman kamuya teslim edilecektir.

Basında zaman zaman yapılan haberlerin bu kapsamda gerçeği yansıtmadığı izahtan varestedir. Zira, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve TCDD ile imzalanan İHDS kapsamında tarafımızca deniz dolgusu dahil olmak üzere, depo, elektrik-mekanik altyapı, sıvı tanklar, makine ekipmanlarının belirlenen sürelerde yerine getirilmemesi SÖZLEŞMENİN FESİH SEBEBİDİR.

Tüm bu hususular, zaman zaman gerek siyasi, gerekse bölgenin kalkınmasını, istihdam yaratılmasını istemeyen kişi ve kişilerce istismar edilmektedir. Kamuoyunca bilinmelidir ki, tarafımızca ticari kaygılar nedeniyle ve/veya keyfi olarak değil, liman içerisinde yapılan çalışmalar tamamen SÖZLEŞME YÜKÜMLÜLÜKLERİMİZE UYGUN OLMASI GEREKTİĞİNDENDİR. Tekrar vurgulamak gerekirse, tarafımızca İHDS’de belirtilen sürelerde yatırımların tamamlanmaması halinde sözleşmenin feshi gündeme gelecektir.

Buradan hareketle; 2015 yılından itibaren devletimize verdiğimiz bu taahhüdü yerine getirmek için bölge halkımızın ve ilgili tüm kurumların da desteğiyle limanımızı uluslararası platformlarda layık olduğu yere yükseltebilmek için azami çaba sarf etmekteyiz.

Bu kapsamda ekonomik ömrünü tamamlamış olan binalar yenilenmiş, yeni ve modern depo ve yapılar inşa edilmiş, makine parkının tamamı değiştirilmiş ve tüm elektrik ve mekanik altyapının yenilenmesi işleri %90 oranında tamamlanmış olup çalışmalarımız devam etmektedir.

2018 yılında Faz-1 yatırımımızı süresinden önce tamamlayarak devreye almış bulunmakla birlikte, yine İHDS kapsamında tarafımıza yüklenen ve yapmak zorunda olduğumuz Faz-2 yatırımlarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Ayrıca limanda gereken her alanda tüm iyileştirme ve modernizasyon çalışmaları günümüzün ihtiyaçları ve gelecek öngörüleri doğrultusunda sürekli olarak devam edecektir."





Kaynak: kocaeligazetesi
Eklenme tarihi: 30.03.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MSAM Denizcilik
 BUTONİ A.Ş.
 APM Denizcilik Na..
 ÇEBİ Denizcilik
 DERIN Denizcilik
 EN-KO Denizcilik ..
 BİLGİLİ Denizcili..
 ER Gemicilik
 MERYEM ANA Deniz ..
 EFYA Denizcilik N..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim