Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Denizci adayları sanal gerçeklikle mesleğe hazırlanıyor
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ( SUBÜ) Denizcilik Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesinde kurulan simülasyon sistemleri, öğrencilerin sanal gerçekliklerle deneyim kazanmasını sağlıyor.

Kocaali ilçesindeki meslek yüksekokulunda yerli bir firma tarafından kurulan simülasyonlarla öğrenciler, farklı limanlarda ve hava koşullarında deneyim kazanıyor.

Türkiye'de yerli imkanlarla geliştirilen simülasyonların sivil eğitim kurumları arasında ilk defa SUBÜ'de kurulmasıyla yurt dışına bağımlılığın azaltılması hedefleniyor.



"Öğrenciler tam anlamıyla gerçekçi bir gemi deneyimi yaşamış oluyor"

MYO Müdürü Doç. Dr. Nuri Akkaş, Deniz Ulaştırma ve İşletme, Gemi İnşaatı, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programlarının yer aldığı okulun fakülte olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Gemi simülatörlerinin okulların akredite olmaları için bir şart olduğuna işaret eden Akkaş, "Bu simülasyonlar bu zamana kadar yabancı ülkelerdeki firmalar tarafından geliştirilen yazılımlar. Ülkemizde bir firma tarafından ilk kez bunun gerçekleştiriliyor olması gerçekten çok güzel." diye konuştu.

Akkaş, bu simülasyonun, yerli firma tarafından geliştirilen yazılımla sivil kurumlar arasında ilk kez SUBÜ Denizcilik MYO'ya kurulduğunu aktaran Akkaş, bundan sonra tüm Türkiye'ye yayılması temennisinde bulundu.

Simülatörlerin amacının öğrencilere deneyim kazandırmak olduğunu belirten Akkaş, "Bu simülasyonlarda farklı tipte gemiler, limanlar, boğazlar, gerçekçi verilere dayanan modelleme söz konusu. Gerçekçi hava simülasyonları ve bunlarla entegre navigasyon sistemleri, sistemin özellikleri olarak ifade edilebilir. Dolayısıyla öğrencilerimiz bu simülasyonlarla gördükleri eğitimlerde aslında tam anlamıyla gerçekçi bir gemi deneyimi yaşamış oluyorlar." şeklinde konuştu.

Akkaş, okulun gemicilik ve denizcilik sektörüne nitelikli eleman yetiştirme hedefi olduğuna değinerek, "Denizcilik sektöründe efendi kaptan, süvari bey tabirleri vardır. Amacımız hem ülkemize hem de dünya denizcilik sektörüne efendi kaptanlar ve süvari beyler yetiştirmek." dedi.




Kaynak: sakaryayenihaber
Eklenme tarihi: 06.04.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KARYA Shipping & ..
 LORİ Denizcilik
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 AKDEN Denizcilik ..
 SKY MARIN Yacht A..
 JEDI Yacht
 DRAGUT Denizcilik
 AKNUR Denizcilik
 THE MOORİNGS Yach..
 PRUVA Denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim