Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
‘Yüzen oteller' rotalarını Türkiye'ye çevirdi! 1000 gemiyle 1.5 milyon yolcu gelecek
Dev kruvaziyer gemileri rotalarını Türkiye'ye çeviriyor. Bu yıl 1000'in üzerinde gemi seferiyle 1.5 milyon yolcu beklenirken, MSC Cruises Yöneticisi Angelo Capurro, “Artık daha büyük gemilerle Türkiye'de olacağız” dedi.



Akdeniz pazarında kruvaziyer turizminin önemli destinasyonlarından biri olan Türkiye, 'yüzen otel' olarak da bilinen dev gemileri ağırlamaya devam ediyor. Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Direktörü ve Kuşadası Ege Port Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör, salgınla birlikte kruvaziyer turizminin durma noktasına geldiğini belirterek, bu yıldan itibaren ciddi hareketlenmenin yaşandığını ifade etti. Yaklaşık 6 yıl aradan sonra gemilerin rotalarının yeniden Türkiye'ye çevrildiğini belirten Güngör, "Bu sezon çok iyi bir başlangıç yaptık. Kuşadası Limanı olarak 500 gemiyle 750 bin yolcu bekliyoruz. Türkiye genelinde de bu sayısının 1000'in üzerinde gemi seferiyle 1.5 milyon yolcuya çıkabileceğini düşünüyorum" dedi.

TEKRAR ROTAYA EKLEDİ

Türkiye'nin, kruvaziyer turizmi açısından çok farklı bir yere sahip olduğunu anlatan Aziz Güngör, "Türkiye tarihiyle, kültürüyle, doğal güzellikleriyle bu turlara çok farklı bir renk katıyor. Ülke olarak kruvaziyer turizminde hak ettiğimiz payı alacağız" diye konuştu. Rotalarına 6 yıl aradan sonra yeniden Türkiye'yi ekleyen MSC Cruises Yönetici Direktörü Angelo Capurro da Panama bayraklı 'MSC Lirica' isimli gemilerini Kuşadası'na yanaştırdıklarını ve burada olmaktan dolayı da büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

DEVLER HEDEF BÜYÜTTÜ

Türkiye'nin kruvaziyer pazarındaki en önemli rolünün Akdeniz'in en sevilen limanı olmasından kaynaklandığına işaret eden Capurro, eylülde 'MSC Fantasia' adlı gemilerinin İstanbul ve İzmir Limanı'na uğrayacağını kaydetti. Capurro, "Bundan sonra daha fazla kapasiteli daha büyük gemilerle Türkiye'de olmayı planlıyoruz" diye konuştu.

6 YIL ARADAN SONRA İLK GEMİ

İzmir'e önceki gün 6 yıl aradan sonra ilk kruvaziyer gemisi geldi. Gemi, yaklaşık 600 yolcuyla İzmir Limanı'na yanaştı.

EN ÇOK TALEP ALAN DESTİNASYON

Farklı ülkelerde seyahatlere ilişkin çeşitli anketler yaptıklarına dikkati çeken Capurro, şunları kaydetti: "Bu anketler sonucu Türkiye her zaman en çok talep olan destinasyon. Şunu belirtmekte fayda var. Türkiye'ye ilk kez gelen turistse zaten ikinci seferi mutlaka oluyor. Hem kendi kayıtlarımız hem de anketlerden biliyoruz ki Türkiye'ye gelmekten çok memnunlar."



Kaynak: Akşam
Eklenme tarihi: 18.04.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FUDEN
 TEMEL REİS Shippi..
 YAREN Denizcilik
 KDE Marine
 BEKO Ticaret A.Ş.
 SİNOMAR Denizcili..
 MAKSİMUM Denizcil..
 EFEMAY Denizcilik..
 SUNSAİL
 GULNAK Dnz. Nak. ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim