Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
''Türkiye yat üretiminde dünyada 2. sırada''
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye'nin yat üretiminde dünyada 2. sırada olduğunu belirterek, "Hatta bizim hemşehrilerimiz var, çeşitli yerlerde üretim yapan. Hakikaten göğsümüzü kabartıyorlar" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Trabzon'a gelen Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Doğu Karadeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Trabzon Limanı'nda incelemelerde bulundu.

Daha sonra Trabzon Ticaret Sanayi Odası'nda düzenlenen Trabzon İş ve Ekonomi Dünyası Toplantısı'na katılan Bakan Muş, koronavirüs sürecinin hem ticareti hem finans yapılarını, insanların yaşam ve ticaret yapma şekillerini etkilediğini söyledi.

"Yat, gemi inşaat sanayi bizim yakın takip ettiğimiz alan"

Sürmene ilçesi Çamburnu mevkisinde eskiden beri tekne, ufak kayık tarzı üretimler yapıldığını kaydeden Muş, şunları söyledi:

"Yat, gemi inşaat sanayi bizim yakın takip ettiğimiz alan. Türkiye yat üretiminde dünyada 2. sırada. Hatta bizim hemşehrilerimiz var, çeşitli yerlerde üretim yapan. Hakikaten göğsümüzü kabartıyorlar. Yat üretimi yapılan serbest bölgelerde yer bulmak imkansız. Biz bu yat serbest bölgelerinin sayısını artırmak istiyoruz. Buradaki durumu analiz etmek istiyoruz. Burada yat sanayisini geliştirebilirsek hem toplam katma değeri yüksek. Serbest bölgenin avantajı ne oluyor? İhracata odaklanıyorlar. Türkiye'nin farklı bölgelerinde açmayı düşünüyoruz. Bu bölgede kümelenme oluşturabilirsek, yat inşaatı çok daha ciddi katma değer sağlayabilir."

Toplantıya, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyüp Ergan, diğer protokol üyeleri ve iş insanları katıldı.




Kaynak: trthaber
Eklenme tarihi: 18.04.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 IMB Shipping and ..
 ÇANKAYALAR Yatçıl..
 ALİDAŞ Liman İşle..
 ORGANİKSAN Ltd.
 ARMADOR Denizcili..
 EMİROĞLU Denizcil..
 PLUTO Dalış Merk.
 OKANTRANS Gemi Ac..
 AKUA GROUP Su Ürü..
 DALYAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim