Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
BM'den ''Karadeniz limanları açık kalmazsa küresel kıtlık'' uyarısı
Rusya doğu ve güney Ukrayna'da askeri bir saldırıya hazırlanırken, Birleşmiş Milletler (BM) cumartesi günü Karadeniz'deki limanların kapanmasının açlık, kitlesel göç ve siyasi istikrarsızlığa yol açan küresel bir gıda felaketini tetikleyebileceği konusunda uyarıda bulundu.



Ukrayna'nın siloları, normal bir yılda 400 milyon insanı beslemeye yardımcı olan tahıllarla dolup taşıyor. Ancak tedarik zinciri kesintiye uğradı ve limanlar savaş bölgesinin merkezine yakın bir noktada normal şekilde çalışamıyor.

Gazete Oksijen'in NY Times'dan çevirdiği habere göre, BM Dünya Gıda Programı'nın yönetici direktörü David Beasley, Ukrayna'nın batısındaki Lviv kentinden bir telefon görüşmesinde, "Bunu piyasadan çekince büyük bir fırtınanın olduğunu fark ediyorsunuz” diyor.

Beasley, kentlerde ve Rus kuvvetleri tarafından kesilen diğer bölgelerde mahsur kalan yaklaşık 1 milyon Ukraynalıya gıda ulaştırmanın yollarını araştırmak ve küresel gıda pazarlarına yönelik daha geniş tehdidi incelemek için Ukrayna'ya yaptığı dört günlük ziyaretin sonunda konuştu. Ukrayna'daki gıda arzı sorununun karmaşık olmadığını söyleyen Beasley “Yiyecek ve paramız var. Bize erişim izni verin" dedi.

“Tüm dünya bir bedel ödeyecek”

Ukrayna'nın elinde olan ancak beklenen Rus saldırısının tehdit ettiği Karadeniz kıyısında güneydeki Odesa, Chornomorsk, Yujne ve Mıkolayiv limanlarını açık tutmak küresel gıda tedarikinin önündeki zorluk. Beasley telefonla konuştuğunu ve endişelerini yazılı olarak dile getirdiğini; Kremlin'in ise Birleşmiş Milletler'in endişelerinden hiçbirine yanıt vermediğini söyledi: Hiçbir ilerleme kaydedemedik.

Beasley “Uluslararası toplumun insani amaçlarla limanları korumak ve tüm dünyaya limanlar açmak konusunda çok ciddi kararlar alması gereken andayız. Eğer limanları açmazsak tüm dünya bir bedel ödeyecek” diye konuştu.

Beasley, önde gelen G7 liderlerini ve diğer hükümetleri, Ukrayna ve Rusya gıda kaynaklarının olası kaybını dengelemek için kullanılmayan tarım arazilerini tekrar üretime almaya çağırdı. Ancak küresel gıda pazarındaki kıtlıkların gıda fiyatlarını daha da artırdığını, bu fiyatların yoksul ülkeler için felaket anlamına geldiğini söyledi.

Beasley “Kıtlık, ölüm ve açlık çekeceksiniz. Birkaç ulus istikrarsızlaşacak ve kitlesel göçler olacak” uyarısında bulundu.




Kaynak: turkrus
Eklenme tarihi: 18.04.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KALKAVAN Group
 ADRASAN Denizcili..
 TEMEL Denizcilik
 MUÇO Yatçılık San..
 AYSA Denizcilik A..
 AB Denizcilik
 LIGHTTOURS Seyaha..
 BYZAS Turizm
 YÜTEK Denizcilik
 AVMAN Deniz Tic. ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim