Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Tersan Tersanesi, Havila Castor’u teslim etti
Tersan Tersanesi, Norveçli Havila Kystruten firması için inşa ettiği Havila Castor’u teslim etti. 123 metre uzunluğunda ve 22 metre genişliğindeki Havila Castor, Norveç’in Bergen – Kirkenes Tarihi Sahil Hattı’nda 10 Mayıs Salı günü çalışmaya başlayacak.



Tersan Tersanesi CEO’su Mehmet Gazioğlu, “Tersan Tersanesi olarak serinin ikinci gemisini teslim etmekten gurur duyuyoruz. Güvenilirliğimizi, kalitemizi ve çözüm odaklı yaklaşımımızı temsil eden Havila Castor’dan Havila Voyages’e. “Yeni Nesil Gemi Ödülü”ne layık görülen amiral gemisi Havila Capella, Norveç kıyılarında Tersan Tersanesi’nin adını taşırken Havila Castor da bu gururu paylaşmak için çok yakında kendisine eşlik edecek. Değerli ortağımız Havila Voyages’ın Bergen-Kirkenes arasındaki tarihi güzergahta seyahat eden yolcuları en kaliteli hizmetle buluşturma heyecanını paylaşmak Tersan Tersanesi için de büyük bir mutluluk’’ açıklamasını yaptı.

Dünyanın en büyük batarya kapasiteli gemisi olma özelliğini de taşıyan Havila Castor, LNG ve batarya ile yüksek enerji verimliliği sağlayan ve düşük emisyon gereksinimlerine uygun bir gemi olarak inşa edildi. 6500 kWs batarya kapasitesine sahip. Havila Castor, yenilikçi güç üretim sistemi ve enerji tasarruflu gövde tasarımı sayesinde sıfır emisyonla 4 saat kesintisiz seyir gerçekleştirebiliyor. Gemi, rıhtımda hidroelektrik gücü ile şarj ediliyor.

HAV Ship Design tarafından tasarlanan ve DNV gözetiminde inşa edilen Havila Castor, CO2 emisyonlarında yüzde 25 ve NOx emisyonlarında yüzde 90 oranında azalma sağlıyor. Tersan Tersanesi, Norveçli Havila Kystruten firması için 4 adet gemilik serinin ilki ve Havila Castor’un kardeşi olan Havila Capella’yı geçtiğimiz Kasım ayında teslim etmişti.

Üçüncü ve dördüncü kardeş gemiler olan Havila Pollux ve Havila Polaris de Tersan Tersanesi’nde inşa aşamasında. Tersan Tersanesi’nin Havila Pollux ve Havila Polaris kardeş gemileri de bu yıl içinde teslim edilmesi planlanıyor.



Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 25.04.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATUNCO Shipping
 KALYON Denizcilik..
 MALATYA Belediyes..
 EVMAR Denizcilik
 KALKAVAN Transpor..
 ÖZEL Martı Denizc..
 AMATUSA Denizcili..
 ERTUR Yatçılık
 DENİZ FENERİ Ulus..
 EDITH Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim