Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Şehit kardeşlerin isimleri Palmali gemisiyle dünya sularına açıldı
Palmali Grup, Dağlık Karabağ Savaşı'nda aynı gün şehit düşen İman ve Bahram Mammadzadeh kardeşlerin adını verdiği yük gemisini Aykın Tersanesi’nde denize indirdi.

Palmali Grup, Karabağ Savaşı’nda aynı gün şehit düşen Iman ve Bahram Mammadzadeh kardeşlerin adını taşıyan yük gemisini, Mübariz Mansimov ve ailesinin katıldığı törenle Yalova’da bulunan Aykın Tersanesi’nde denize indirdi.



Aynı gün şehit düşen Iman ve Bahram kardeşlerin ismiyle dünya sularına açıldı"

140 metre uzunluğa ve 7.500 DWT taşıma kapasitesine sahip kimyasal tanker 20 Nisan günü Yalova’da bulunan Aykın Tersanesi’nde gerçekleştirilen törenle uğurlandı. 44 gün süren ve Azerbaycan’ın 3.000 askerini kaybettiği Dağlık Karabağ Savaşı’nda aynı gün şehit düşen Iman ve Bahram kardeşlerin ismiyle dünya sularına açılan geminin Türkiye ekonomisi için büyük önem taşıyan başta ayçiçek ve diğer bitkisel yağlar olmak üzere gıda ürünlerini taşıyacağı belirtildi.



"Bundan sonra her bir gemimize şehitlerimizin ismini koyacağız"

Palmali Holding'in sahibi iş adamı Mübariz Mansimov, İman ve Bahram Mammadzadeh kardeşlerin adını taşıyan geminin denize indirilmesinin Palmali ailesi için önemli bir olay olduğunu değerlendirerek; "İman ve Behram Rusya'da eğitimlerine devam edebilir, Azerbaycan'a dönüp savaşa katılmayabilirlerdi. Ancak milli ruhları anne ve babalarının sayesinde o kadar güçlüydü ki kardeşler Rusya'dan Azerbaycan'a gelerek savaşa katıldı. Bu, annesi, babası ve her Azerbaycanlı için gurur verici bir hareket. Allah mekanlarını cennet eylesin. Kardeşlerimiz zaten Cennette. Allah herkese şehitlik nasip etmez. Şehitler Allah'ın seçilmiş insanlardır. Biz Palmali ailesi olarak bundan sonra her bir gemimize şehitlerimizin ismini koyacağız. Az da olsa, şehitlerimizin ruhunu şad etmek için hem bazı gemilerin ismini değiştirerek şehitlerimizin ismini koyacağız hem de filomuza yeni katılan gemilere şehit isimlerini vereceğiz. " İfadelerini kullandı.



"Şehitlerin isimlerini yaşatmak kutsal bir iştir"

Törene şehitlerin babası Elman Mammadzadeh ve annesi Hijran Mammadzadeh de katıldı. Şehitlerin annesi Hijran Mammadzadeh gözyaşlarına hâkim olamazken, baba Elman Mammadzadeh Palmali ailesine şükranlarını dile getirdi. Şehitlerin isimlerini yücelten, yaşatan ve ölümsüzleştiren kişilerin kutsal işler yaptıklarını vurgulayan Elman Mammadzadeh; ‘’Çocuklarımın en büyük hayali gemi kaptanı olmaktı ve bu amaçla Rusya'nın Astrakhan kentinde eğitime gittiler. Çocuklarım Vatan için şehit oldu ancak hayalleri gerçek oldu. Onların hayali Mübariz Mansimov tarafından gerçekleştirildi. Bunun için her birinize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Gemi için yapılan altın madalyonun şehit kardeşlerin ailesine sunulmasının ardından İman ve Bahram Mammadzadeh kardeşlerin adını taşıyan gemi denize açıldı.



"Hedefimiz büyümeye devam etmek"

Şirketin hedefleri hakkında konuşan Mübariz Mansimov; ‘’İşimize, yolumuza devam ediyoruz. Sektörde liderliğe oynuyoruz. Aynı yolda devam edeceğiz. Şirketler sırasında bir numarada olduğumuzu düşünüyorum.Hedefimiz ana işimizi yaparak büyümeye devam etmek.’’ dedi.

"Palmali 25 senedir Türk tersanelerinde gemi inşa ediyor"

Palmali Grup’un Türkiye ekonomisine katkısını değerlendiren Mansimov; ‘’Bunu benden değil, Türkiye’deki tersanelere sorsanız daha doğru olur. Palmali 25 senedir Türk tersanelerinde gemi inşa ediyor. Daha önce de söylediğim gibi sadece Türk tersanelerinde 180’ne yakın gemi inşa ettik. Türk tersanecilik tarihinde böyle bir şirket daha yok.’’ İfadelerini kullandı.




Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 27.04.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MUMCUOGLU Gemicil..
 HACIBEKİROĞLU Den..
 ALERİA Denizcilik..
 NİSA Uluslararsi ..
 YÜTEK Denizcilik
 BARBAROS Yatçılık
 TAM Denizcilik
 ADECCO Hizmet ve ..
 ERLER denizcilik ..
 ADRASAN Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim