Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye'nin yüzen ordusu TCG Anadolu
Türkiye'nin en büyük askerî gemisi TCG Anadolu, yıl sonunda envantere girecek. 232 metrelik gemi, Bayraktar TB3'ün yanı sıra 10 adet ATAK-2, insansız hava uçağı Kızılelma ve Hürjet ile donatılacak. Anadolu, denizlerdeki hava üssümüz olacak.

Kamuoyunda ‘Uçak gemisi’ olarak nitelendirilen Türkiye’nin en büyük askerî gemisi TCG Anadolu, bu yıl sonunda Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) envantere girecek. 232 metrelik gemide konuşlandırılacak hava platformları netleşirken, gemi tam bir ‘yüzen ordu’ hâline getirilecek. Türkiye’nin denizlerdeki hava üssü görevini icra edecek gemide konuşlandırılmak üzere yerli hava araçlarının deniz platformlarına entegrasyonu çalışması için düğmeye basıldı.



TAM TEŞEKKÜLLÜ HAVA GÜCÜ

Savunma Sanayi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında gemide kısa mesafede iniş kalkış özelliğine sahip Bayraktar TB3 SİHA’ların yanı sıra yerli taarruz helikopteri Atak-2 projesinin yeni versiyonu üzerinde çalışılıyor. Bu kapsamda gemide 10 adet taarruz helikopterinin konuşlandırılması planlanıyor.

TCG Anadolu gemisinde, kısa platformda kalkış yeteneğine sahip hafif taarruz uçağı Hürjet gibi hava araçlarının görev yapabilmesi için de çalışmalar sürüyor. Türkiye’nin ilk yerli jet uçağı Hürjet 18 Mart 2023’te ilk uçuşunu gerçekleştirecek. Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma’nın da gemide yer alması planlanıyor. Kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olacak olan Bayraktar Kızılelma, son teknoloji ile donatılmış halde Anadolu gemisinde görev alacak.



KITALAR ARASI GÖREV

Hava platformlarının Anadolu gemisine entegrasyonu için yoğun bir mesai harcandığı öğrenilirken, çalışmaların tamamlanması ile beraber Anadolu, üzerinde taşıdığı yerli hava platformları ile Türk donanmasında önemli bir güç çarpanı olacak. Bir tabur tam teşekküllü askerin istenilen bölgeye sevkini sağlayabilecek TCG Anadolu, kıtalar arası görevlere çıkabilecek. Geminin aktif olarak Karadeniz, Ege ve Akdeniz’de görev yapması, gerektiğinde Hint ve Atlas Okyanusu’na kadar açılması bekleniyor. Gemi ayrıca ameliyathane, röntgen cihazları, diş tedavi üniteleri ile yoğun bakım ve enfeksiyon odaları dâhil en az 30 yatak kapasitesine sahip bir hastaneye sahip olacak. İnsani yardım operasyonlarında ‘Hastane Gemisi’ olarak da görev yapabilecek.




Kaynak: turkiyegazetesi (Selçuk Böke)
Eklenme tarihi: 02.05.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KARAN Gemi İşl. İ..
 GİRİT Yatcilik
 KARYAT Karadeniz ..
 INTERGLOBAL Deniz..
 ELİT Denizcilik S..
 THH Shipping
 OZI Yatching
 NİSA Denizcilik
 MOST Denizcilik
 UNİCORİMAN
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim