Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
AB, Rus petrolünü taşıyan gemilere sigorta yasağını görüşüyor
Avrupa Birliği'nin Rusya'ya yönelik altıncı yaptırım paketinde bazı maddelerin hafifletilebileceği fakat birliğin Rus petrolünü taşıyan gemilere sigorta gibi hizmetlerin yasaklanmasını öngören maddeyi korumayı hedeflediği belirtiliyor.



Avrupa Birliği’nin iç tartışmaların ardından Rus petrolüne uygulanacak yaptırımları hafifletmesi beklenirken Moskova’nın petrol ihracatını küresel çapta aksatmayı amaçlayan kritik bir maddeyi korumayı hedeflediği belirtiliyor.

Bloomberg’in haberine göre birlik, Rus petrolünü taşıyacak gemilere sigorta hizmeti verilmesini engelleyerek birlik bünyesinde bulunan gemilerin Rus petrolünü üçüncü ülkelere taşımasını engellemeyi hedefliyor.

G7 ülkeleri arasındaki görüşmelere göre dünyanın en büyük gemi taşımacılığı filolarına sahip ülkelerden olan Yunanistan bu maddenin AB’nin altıncı yaptırım paketinden çıkarılması konusunda ısrarcı oldu.

Avrupa’nın Rus petrolünü taşımasının yasaklamasının Rusya’nın en önemli rezerv para kaynaklarından olan petrol ihracatına ciddi şekilde zarar vereceği tahmin ediliyor.

Gemi nakliyat şirketlerine uygulanacak sigorta ve diğer servisleri de kapsayan bir yasağın Rus petrol ihracatı için önemli bir engel oluşturması bekleniyor. Deniz nakliye şirketleri, petrol sızıntısı gibi sorunlar oluşması ihtimaline karşılık koruma ve tazminat ödeme gibi yollara başvuruyorlar.

Bunlar için dünyanın en büyük 20 şirketi de dahil toplam 80 reasürans şirketinden sigorta poliçesi satın alınıyor. Bu da AB kanunlarını göz ardı edemeyecekleri anlamına geliyor.

Macaristan ve Bulgaristan yaptırımlara itiraz ediyor

AB ülkeleri bu haftayı da altıncı yaptırım paketini görüşmekle geçirmeye hazırlanırken diplomatlar Macaristan’ın Rus petrolüne uygulanacak yasağa itirazlarını giderecek ortak bir yol bulmaya çalışacakları belirtiliyor. Bu hafta sonu yapılan görüşmelerden bir sonuç elde edilememişti.

Daha önce gündeme gelen ilk taslakta AB, Rus ham petrol ve petrol ürünleri için gemiden gemiye transferi de içeren tüm nakliyatı yasaklamayı öngören bir teklifte bulunmuştu.

Diğer yandan AB’nin yönetici kanadı Rus petrolünü üçüncü ülkelere taşıyan Avrupalı şirketlerin sigorta da dahil olmak üzere hizmet vermesini yasaklayan bir yasa taslağı üzerinde duruyor.

Bu maddenin bazı üye ülkelerin itirazlarına rağmen sunulacak taslak içinde bulunmasının beklense de üye ülkelere arasında görüşmelerin devam ettiği ve önlemlerin 27 ülkenin tamamı tarafından onay alana dek değişebileceği belirtiliyor.




Kaynak: bloomberght
Eklenme tarihi: 09.05.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 JEDI Yacht
 EFEMAY Denizcilik..
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
 K-S Denizcilik Lt..
 EFEMAY Denizcilik..
 YAVUZNAZ Denizcil..
 MUSTAFA OKAN OĞUL..
 DİNÇ denizcilik
 LORİ Denizcilik
 NNC Shipping. co.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim