Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
Libya gemileri yolda kaldı
Önümüzdeki günlerde başlaması planlanan ve herbir seferde kente 2 milyon dolar bırakması beklenen İzmir ile Libya'nın Tripoli feribot seferlerinin iptali gündeme geldi.

İzmir Ticaret Odası (İTO) ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği işbirliğiyle önümüzdeki günlerde başlaması planlanan İzmir ile Libya'nın Tripoli feribot seferleri çıkmaza girdi. Ankara ve Samsun feribotunun sahibi olan ve ünlü armatör Metin Kalkavan'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı Deniz A.Ş, gemileri yabancı bir firmaya kiralamak için masaya oturunca, proje tehlikeye girdi.

KİRALAMA TIKADI

Nisan ayı ortalarında Libya'ya gitmesi beklenen İzmir heyeti, programını iptal etti. 20 yıl aradan sonra başlaması beklenen seferler ile Libyalı alıcıların her seferde İzmir'e 2 milyon dolar bırakması bekleniyordu. Herbir feribot yaklaşık 2 bin kişi ve 50 araba alıyor. Proje en çok İzmir'deki mobilyacıları heyecanlandırmıştı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy'un da başkanvekili olduğu şirket, işletmecilik yapmak istemediğini ancak gemileri İTO'ya kiralayabileceğini ifade etti. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise işlerinin gemicilik olmadığını belirterek, öneriyi kabul etmedi.

Libya ile İzmir arasında feribot seferleri konusunda bir tıkanma yaşadıklarını belirten İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, önceki gün yaptıkları görüşmede, gemilerin yabancı bir ülkenin firmasına kiralanması için görüşmelerin başladığı bilgisini aldıklarını söyledi.

Deniz A.Ş'nin Samsun ve Ankara feribotlarının İzmir ile Tripoli arasında çalışması için uzun süredir uğraştıklarını kaydeden Demirtaş, "Bunu bir proje haline getirdik. Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım, Libya'ya gittiğinde feribot turizminin teşvik edilmesiyle ilgili ikili görüşmeler yaptı ve projeyi mutabakat zaptına yazdırdı. Feribotların verimli çalışması için biz de teşvik istedik. Yakıtın Libya tarafından verilmesini dile getirdik. Konuyu yine Ulaştırma Bakanımız, Libya Ulaştırma Bakanı ile görüştü. O da elinden geleni yapacağını söyledi" diye konuştu.

Deniz A.Ş'den kiralama önerisinin geldiğini vurgulayan Demirtaş, şunları söyledi: "Biz gemi işletecek halde değiliz. Gemiyi onlar işletecek, biz yakıtın Libya tarafından verilmesini ve tanıtımı sağlayacağız. Ayakbastı ücretini karşılayacağız. Önceki gün görüştük. Deniz A.Ş. yetkilileri gemileri başka bir ülkenin firmasına kiralamak için masaya oturduklarını açıkladılar. Gemileri kiralayacak firma ise İzmir ile Libya seferleri konusu üzerinde çalışacağını ifade ediyor."

Demirtaş, bu gelişmeler üzerine Nisan ayında yapacakları ve Deniz A.Ş. Başkanı Metin Kalkavan, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, önde gelen mobilyacı firmaların sahipleri ile kendisinin katılacağı Libya gezisini iptal ettiklerini açıkladı.

ŞİMŞEK ÇİFTİ GELİYOR

Öte yandan İTO'nun 31 Mart'taki toplantısına katılacak olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçtiğimiz günlerde hayatını birleştirdiği Esra Şimşek'e özel bir İzmir programı ayarlandı. Bakan Şimşek'i İzmir'e eşi Esra Şimşek ile beraber davet ettiklerini anlatan Demirtaş, çifti en iyi şekilde ağırlamak istediklerini kaydetti.

Kaynak: Yeniasır
Eklenme tarihi: 20.03.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORIENT Shipping C..
 ATİPOST Turizm Lt..
 DENAŞ Deniz Nakli..
 MARİNTEK Danışman..
 KILIÇ Deniz Ürünl..
 MOST Denizcilik
 BAKAN Denizcilik
 ADRASAN Denizcili..
 AKNUR Denizcilik
 GOKTAS Yatcilik L..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim