Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Rusya Odessa'yı da yakıp yıkıyor
Rusya, Ukrayna'nın en büyük liman kenti Odessa'yı da füzelerle harabeye çeviriyor. Rusya'nın ele geçirmek için çaba sarfettiği Odessa kentine düzenlenen saldırı sonucu bir alışveriş merkezi kullanılamaz hale geldi. Saldırıda 1 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı.



Rus güçlerinin önceki gece Ukrayna'nın liman kenti Odessa'da bulunan bir AVM'ye yönelik gerçekleştirdiği füze saldırısında 1 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. Gece saatlerinde gerçekleştirilen saldırı sonucu alışveriş merkezi olarak kullanıldığı iddia edilen binada yangın meydana geldi. Ukrayna Acil Durum Servisi görevlilerinin müdahalesi sonrasında söndürülen yangının ardından bölgede hasar tespiti çalışması yapıldı.

Luhansk, Rusya'nın eline geçti

Ukrayna'da Rus ayrılıkçıların elinde bulunan Donbas bölgesinin iki parçasından biri olan Luhansk tümüyle Rus güçlerin eline geçti. Rusya, savaş öncesinde burada kurulan Luhansk Halk Cumhuriyeti'ni tanımıştı. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus ordusunun Ukrayna'daki Popasna yerleşim birimini kontrol altına alarak, Luhansk şehrinin idari sınırına ulaştığını söyledi. Rus hava muharebe taktik birliklerinin, bir gecede Ukrayna askeri birliklerinin ve teknik araçlarının toplandığı 16 alanı yok ettiğini savunan Konaşenkov, füze ve topçu birliklerinin Mıkolayiv bölgesinde 33 komuta merkezi, 407 askeri birlik ve teknik araçların bulunduğu alan, 5 mühimmat ve akaryakıt deposu ile 380'e yakın milliyetçi silahlı gücün yok edildiğini öne sürdü. Rus askeri birlikleri ve sözde Luhansk Halk Cumhuriyeti güçlerinin Popasna yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdiğini belirten Konaşenkov, Ukrayna güçlerinin savunmasının derinlemesine kırıldığını ve Luhansk idari sınırına ulaşıldığını söyledi.

Rusya'nın açıkladığı bilanço

Konaşenkov, saldırılar sonucunda 13 askeri teknik araç, 12 farklı amaçlarla kullanılan otomobil ve 120'ye yakın milliyetçi gücün yok edildiğini dile getirdi. Rusya, Ukrayna askerlerini 'milliyetçi güç', sivil direnişçileri ise 'Nazi' olarak adlandırıyor! Konaşenkov, "Ukrayna ordusuna ait bugüne kadar 163 uçak, 124 helikopter, 793 insansız hava aracı, 300 hava savunma füze sistemi, 2 bin 979 tank ve zırhlı araç, 351 çok namlulu roketatar, 1440 obüs ve havan topu, 2 bin 789 özel askeri araç yok edildi" diye konuştu.

Bu da Ukrayna tarafının bilançosu

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı ise 24 Şubat-10 Mayıs döneminde Rus ordusunun 26 bin asker, 199 uçak, 158 helikopter ve 1170 tankını kaybettiğini bildirdi.




Kaynak: yenimesaj
Eklenme tarihi: 10.05.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ŞENER Petrol Deni..
 FIRST GROUP Inter..
 GEMAK
 HAKER Turizm Otel..
 M&M
 YALOVA Sualtı Su ..
 EN-KO Denizcilik ..
 HAY Shipping
 STARLINE
 GİSAN Gemi
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim