Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
Tersaneler için 2010 daha karanlık bir yıl olacak
Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Birol Üner, “2009 bitmemiş işlerin son dönemiydi. 2010 çok daha karanlık” dedi.

Son 10 yılda, alınan gemi siparişleri sayısında onunculuktan beşinciliğe yükselmeyi başaran Türk gemi inşa sektörünün, krizle geçen 2008 ve 2009'u eski siparişleri tamamlamakla geçirdiği, bu yıl yeni siparişlerde artış yaşanmazsa sektörü zor günlerin beklediği belirtildi. Kimi planlanan, kimi proje, kimi inşa aşamasındaki 60 yeni tersanenin varlığı da ileride ortaya çıkabilecek atıl kapasitenin işareti sayılıyor.

CNBC-e Business dergisi, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Türkiye'nin en çok gemi siparişi alan beşinci ülke olduğu yönündeki açıklamasından yola çıkarak, Türk gemi inşa sanayiini mercek altına aldı. 2000 yılında adet bazında en çok sipariş alan 10'uncu ülke konumunda olan Türkiye'nin aradan geçen on yılda beşincilik koltuğuna oturduğuna işaret edilen haberde, devlet desteği olmadan gerçekleşen bu büyümenin Türkiye'nin ihracatına da büyük katkı sağladığı ifade edildi.

60 YENİ TERSANE DAHA

Haberde, 2002 yılında sadece 37 olan Türkiye'deki tersane sayısının 2009 itibariyle 65'e çıktığı, büyük ölçekli yatırımlar sayesinde toplam üretim kapasitesinin ise tam altı kat arttığı vurgulandı. Şu anda yapımı planlanan, kimi proje kimi inşa aşamasında 60 yeni tersanenin daha varlığına dikkat çekilen haberde bunların tamamlanmasıyla birlikte Türk gemi inşa sanayisinin dünya sıralamasında zirveye ortak olabileceği değerlendirmesinde bulunuldu.

Haberde, sektörün gemi teslim adetlerine de yer verilirken, 1998-2002 yılları arasında toplam 142 gemi teslim edebilen Türk tersanelerinin, 2003-2008 döneminde bu rakamı 661'e ulaştırdığı belirtildi.

Eklenme tarihi: 20.03.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALESTA Denizcilik
 OBA Denizcilik
 CANBAZ Denizcilik
 GİSAN Gemi
 CATONI Deniz İşle..
 ETA Petrol A.Ş.
 EKOL Denizcilik
 MIRAGE
 EFE Gemi İşletmec..
 DEK Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim