Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Elektrik üreten gemi geleceğe ışık tutuyor!
İskoçya'da bir şirket, Orbital O2 2MW adını verdiği devasa bir gemi ile elektrik üreten türbinlere yeni bir yorum getirdi.

Yenilenebilir enerji konusunda her gün yeni bir adım atılıyor. Doğaya büyük tehlike yaratan fosil yakıtları kullanmayı bırakmak adına yenilenebilir kaynaklardan elde edilen elektrik enerjisi oldukça büyük önem taşıyor. Bu konuda yapılan çalışmalar sayesinde yenilenebilir enerji üretmenin ve kullanmanın birçok yolu ile karşılaşıyoruz. Devasa elektrik üreten gemi de bunlardan bir tanesi.



1.700 haneye elektrik sağlayabiliyor

İskoçya’da bir şirket, Orbital O2 2MW adını verdiği devasa bir araçla elektrik üreten türbinlere yeni bir yorum getirdi. Orbital O2, milyonlarca ev için temiz elektrik üreterek iklim değişikliğiyle mücadele etmek için tasarlanmış yüzen bir gelgit türbini platformu olarak nitelendirilebilir.

Bir demirleme sistemine bağlı olan devasa gemi, açık denizlerde hareketli akıntıları yakalamak için büyük pervanelerini kullanıyor. Akıntılar yardımı ile ortaya çıkan elektrik, temiz enerjiyi saklamak adına güç üreten hücrelere yönlendiriliyor.



Orbital, tek bir O2’nin 2.5 megawatt güç üretebileceğini söylüyor. Bu miktar da 1.700 hanenin yıllık elektrik ihtiyacı anlamına geliyor. Bu gemilerden daha fazlasının kullanılması durumunda İngiltere’nin büyük bir bölümünün okyanus akıntılarından elde edilen elektrik ile aydınlatılması içten bile değil.

Temiz enerji üreten bu devasa gemi boyutlarıyla da fark yaratıyor. Yaklaşık 72 metre uzunluğunda olan gemi boyutları ile 747 jumbo jet ile yarışıyor. Ayrıca 18 metrelik katlanabilir iki kanada sahip olan geminin 2 adet 10 metrelik pervanesi bulunuyor.

Görünen o ki yıllar geçtikçe yenilenebilir enerji için yeni teknoloji ve aletler ile karşılaşacağız. Orbital O2 2MW de bunlardan bir tanesi. Peki siz elektrik üreten gemi hakkında ne düşünüyorsunuz, sizce kullanımı yaygınlaşmalı mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.



Kaynak: shiftdelete.net
Eklenme tarihi: 20.05.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İZMAİL Kumanya
 DENSAN Denizcilik
 JEDI Yacht
 ALTUNTAŞ Denizcil..
 ASYELKEN Gemi Ace..
 INKA Crew Managem..
 HİCRİ ERCİLİ Deni..
 KUMSAL1 Gezi Tekn..
 CONTAZ Gemi İşlet..
 ORTAKS Shipping c..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim