Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Çanakkale Boğazı'nda Görev Yapan Kaptanlara Yerel Deniz Trafiği Eğitimi
Denizcilik Müsteşarlığı Çanakkale Bölge Müdürlüğü tarafından Çanakkale Boğazından görev yapan gemi kaptanlarına yönelik yerel deniz trafik eğitimi başladı.

Truva Otel'de gerçekleştirilen eğitimde bir konuşma yapan Denizcilik Müsteşarlığı Çanakkale Bölge Müdürlüğü Ender Kurt, yerel deniz trafiğinin önemine değinerek, "Çanakkale ve Gelibolu Liman Başkanlıkları idari sınırları içerisinde 12 veya daha fazla yolcu taşıyan yolcu gemisi ve motorları ile yolcu, yük ve araç taşıyan diğer gemileri kullanan kaptanların yerel deniz trafiği rehberi eğitimine katılmaları gerekiyor. Hazırlanan ve yürürlükte olan yerel deniz trafiği rehberinin amacı Çanakkale ve Gelibolu Liman Başkanlıkları idari sınırları içerisinde seyir emniyetini ve deniz güvenliğini arttırmak amacıyla, bu bölgelerde yer alan yerel deniz trafiğinin düzenlenmesi, yerel deniz trafiği kapsamında yer alan deniz araçlarının ilgili ulusal ve uluslararası mevzuat çerçevesinde manevra, seyir, can, mal ve çevre emniyetine ilişkin uyacakları kuralların belirlenmesi, bu araçları kullananların bilgilenmeleri ve eğitilmelerini sağlamak olarak belirlendi" dedi.

Ender Kurt, Yerel Deniz Trafiği'nin Çanakkale ve Gelibolu Limanlarının idari sınırları içerisinde seyir yapan feribotlar, şehir hatları gemileri, düzenli sefer yapan yolcu tekneleri, tur tekneleri, gemilere yağ yakıt ve su ikmali yapan tankerler, gezi tekneleri, balıkçı tekneleri, acente motorları, kamuya ait botlar, römorkörler, hizmet gemileri, sivil toplum örgütlerine ait tekneler, sualtı ve sörvey çalışması yapan teknelerden oluştuğunu da belirterek, "Çanakkale Boğazı'nda deniz trafiği yoğunluğunun yüksek olması, geçen gemilerin boylarında ve tonajlarında ve tehlikeli yük taşıyan gemi geçişlerinde görülen artış, zor trafik yapısı, deniz kazalarındaki yükseliş, olumsuz hava, deniz, akıntı ve iklim şartları, çevre koşulları ve mahalli tehlikeler, ulusal ve uluslararası gelişmeler ile bölgedeki diğer denizcilik faaliyetleri göz önüne alındığında Çanakkale ve Gelibolu Liman Başkanlıkları idari sınırları içerisinde yolcu ve yük taşımacılığı yapan yerel deniz trafiğinin denetlenmesi ve düzenlenmesi büyük önem taşıyor. Çanakkale Boğazında sefer tarifelerine göre bakıldığında feribotlar, şehit hatları vapurları ve yolcu motorları günde yaklaşık 250 sefer yapıyor. Bu seferlerin de günlük 25 seferi LPG ve LNG yüklü kara taşıtlarının deniz yolu ile tehlikeli yük taşıma seferlerini içeriyor. Genel olarak bakacak olursak Çanakkale Boğazı'nda ortalama günde 340'ın üzerinde bir yerel trafik bulunuyor. Bu trafik içinde de kaptanların eğitimden geçirilmeleri gerekiyor. Bizlerde yerel deniz trafiği eğitimi kapsamında Çanakkale ve Gelibolu Liman Başkanlıkları idari sınırları içerisinde yolcu ve araç taşımacılığı yapan kaptanların yerel deniz trafiği rehberi kursuna katılmaları konusunda uygulama başlattık. Bu eğitimlerimizde değerli kaptanlara yürürlükte olan mevzuatları bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Bölgemizde araç yolcu taşımacılığı hizmetlerini 23 rotada 45 gemi ile hat izinli olarak vermekteyiz. Bu kapsamda deniz taşımacılığının önemi dolayısıyla gemilerin yapı kalitesinin, emniyet ve güvenlik değerlerinin daima yüksek tutulması; bu gemilerde görev yapan gemi adamlarının yaptıkları taşımacılığın önemini bilmeleri, unutulmamasının sağlanması, role talimlerinin ve sürekli bilgilendirme eğitimlerinin artan sıklıkla usulüne uygu yapılmasa gerekiyor. Eğitimlerimiz 5 gün sürecek ve 6 ay içerisinde tamamlanacak" dedi.

Kaynak: Haberfx
Eklenme tarihi: 22.03.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MALATYA Belediyes..
 MERSİN Deniz ve T..
 TEMEL REİS Shippi..
 SEFER Chartering
 TCS Denizcilik
 OLAY NAUTIC
 KURŞUN Denizcilik..
 ORIENT Shipping C..
 ZİRVE Denizcilik
 ORTA DOĞU TEKNİK ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim