Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
ARES Tersanesi’nden Katar’a bot ihracatı
Katar İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde ARES Tersanesi’nden 3 adet ani müdahale botunun tedarik edileceğini duyurdu. Teslimatlar 2023 yılında başlayacak. Bu kapsamda ARES Tersanesi ve Katar, gelişmiş ilişkilere sahip. Geçtiğimiz yıllarda ARES, Katar Sahil Güvenlik’i için 31 adet gemiden oluşan yeni nesil karakol botu filosunu son altı yıl içinde başarıyla teslim etmişti.



Gelişmiş kompozit gövdeli ARES 40 ani müdahale botu, hızlı müdahale ve eskort görevlerinin yanı sıra insan kaçakçılığı ve kaçakçılıkla mücadele operasyonlarını yürütebilmektedir. Bu bağlamda bot, 60 knot’luk oldukça dikkat çekici bir hız kabiliyetine sahiptir.



ARES 40, 250 deniz milinin üzerinde menzili ile Katar Yarımadası’nı çevreleyen tüm Münhasır Ekonomik Bölgeleri kapsama kapasitesine sahiptir. Ek olarak bot, çatıda elektro optik sensörlerle desteklenen, uzaktan kumandalı ve otomatik stabilize 12,7 mm’lik silah istasyonlarını taşıyabilme özelliğine sahiptir.



ARES 150 HERCULES ADKG’leri Bangladeş’e ihraç ediliyor

Türk tersanesi ARES, Bangladeş Sahil Güvenlik’i için ARES 150 HERCULES Açık Deniz Karakol Gemisi (ADKG) inşa edecek. Bu kapsamda ARES 150, daha önce de ARES Tersanesi tarafından Katar Sahil Güvenliği için inşa edilmişti. GİSBİR açıklamasında, “ARES Tersanesi tarafından geliştirilen ARES 150 HERCULES Açık Deniz Karakol Gemisi ikinci ihracat yolculuğuna hazırlanıyor” ifadelerine yer verildi.

Yakın zaman önce Defseca tarafından Bangladeş’in ARES Tersanesi’nden açık deniz karakol gemileri tedarik edeceği yönündeki gelişmeyi aktarmıştık. Bu bağlamda Bangladeş Sahil Güvenliği’nin, ARES Tersanesi’nden ARES 150 HERCULES Açık Deniz Karakol Gemisi sipariş etti.



Proje kapsamında 9 adet ARES 150 HERCULES Açık Deniz Karakol Gemisi (ADKG) tedariki planlanıyor. ARES Tersanesi tarafından ilk gemi Antalya’da üretilecek ve sağlanan teknoloji transferi ile kalan 8 gemi Bangladeş’te üretilecek.


Kaynak: defenceturk
Eklenme tarihi: 07.06.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALUNA ESTATES S.A
 SEAHORSE Shipping..
 YÜKSEL Denizcilik
 DALSAN Liman İnşa..
 DENİZ RASPA
 SDS Denizcilik ve..
 MERİDYEN Denizcil..
 ÖZEL Martı Denizc..
 UĞUR Den. San. Lt..
 ATİPOST Turizm
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim