Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Akdeniz kruvaziyer turları artık İstanbul'dan başlıyor
MSC Kruvaziyer, Türkiye çıkışlı gemi turlarına MSC Magnifica'yı da ekledi. 293,8 metre uzunluğunda ve 15 kat yüksekliğindeki gemi, her hafta İzmir ve İstanbul'dan hareketle Ege-Adriyatik turu yapacak.

Arkas ortaklığıyla 2005'ten bu yana sektörde yer alan MSC Kruvaziyer, MSC Opera, MSC Musica, MSC Orchestra ve ardından MSC Poesia ile başladığı Türkiye çıkışlı gemi turlarına, MSC Magnifica'yı da ekledi. İsim anneliğini Sophia Loren'in yaptığı gemi, bu yıl her hafta İzmir ve İstanbul'dan hareketle Ege-Adriyatik turu yapacak.

Salı Pazarı Limanı'na demirleyen gemide dün düzenlenen basın toplantısında bir açıklama yapan MSC Cruises Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel, 5 Mart'ta Hamburg'da denize indirilen geminin ilk seferini İstanbul'dan başlattıklarını söyledi. Bin kişinin çalışacağı geminin 600 milyon euroya mal olduğunu dile getiren Tuncel, geminin kasım sonuna kadar 37 sefer yapacağını belirtti. Tuncel geminin, İstanbul ve İzmir'e yıl boyunca 100 bin turist getireceğini açıkladı.

Geminin kasım ayı sonuna kadar her hafta yaklaşık 150 Türk yolcusunun da olacağını anlatan Tuncel, "Bu da yaklaşık 6 bin yolcu ediyor. MSC olarak bu yolculara her türlü hizmeti mümkün olduğunca Türkçe, Türk elemanlarla ve Türkçe mönülerle vermeye çalışıyoruz. Rakı, okey, tavla gibi" dedi.

MSC olarak 2005 yılında bu hizmeti vermeye başladıklarında İstanbul ve İzmir'den 1500 Türk yolcuyu gemilerinde ağırladıklarını dile getiren Tuncel, "Gemilerimizde bu yıl 10 bin Türk yolcu ağırlamayı hedefliyoruz" dedi.

Türk çalışan sayısı arttı

Kruvaziyer turizminin iki farklı yüzü olduğuna değinen Tuncel, "Biri, yabancı turistlerin Türk limanlarında inerek o şehre katkıda bulunması, diğer yüzü ise Türkiye çıkışlı turlarla Türk yolcuların kruvaziyer turizminden kolaylıkla faydalanmasını sağlamak" dedi.

Türk yolcu sayısının her yıl artmasına paralel olarak gemilerdeki Türk misafirlere yönelik hizmetleri geliştirdiklerini anlatan Tuncel şöyle devam etti: "Türk kahvesi, rakı ve beyaz peyniri mönülere ekledik. Böylece bize ait lezzetler diğer yolculara da tattırıldı. MSC Kruvaziyer gemilerinde çok özel bir yere sahip şarap kavında Türk şarapları da yer alacak. Ayrıca Türk çalışan sayısı da artırıldı. Türkiye uğraklı olmayan gemilerde dahi servis veren Türk çalışanlarımız var."

MSC Magnifica gemisi 17 Kasım tarihine kadar her salı günü İzmir'e, her çarşamba günü İstanbul'a uğrayacak. Yıl boyunca toplam 36 sefer uğrak yapacak olan gemiyle 100 bin turist İstanbul ve İzmir'e gelecek. Gemi Antalya'ya da 5 kez uğrayacak. MSC Magnifica'nın düzenli uğraklarına ek olarak MSC Cruises filosunun diğer gemilerinin de dönem dönem yapacağı uğraklarla Türkiye'ye yıl boyunca gelecek kruvaziyer yolcusu sayısı 124 bini bulacak.

15 KAT YÜKSEKLİĞE SAHİP

Ünlü İtalyan iç mimari ve tasarım stüdyosu De Jorio imzalı MSC Magnifica, yüzen bir şehir görünümde. Gemi 293,8 metre uzunluğunda ve 15 kat yüksekliğinde. 3.013 yolcunun konaklayabileceği geminin 809'u balkonlu 1275 kabini bulunuyor. Gemide 22 bin metrekarelik aktivite alanı bulunuyor. Biri çocuklara ayrılmış 3 yüzme havuzu, fitness/dinlenme alanları, koşu parkuru, restoran ve bar gibi ünitelerin yanı sıra gemide 3 katlı 1250 kişilik tiyatro salonu, casino, disko, alışveriş mekânları, sinema salonu da bulunuyor.

MSC Kruvaziyer, Türkiye çıkışlı gemi turlarına MSC Magnifica'yı da ekledi. Gemi, her hafta İzmir ve İstanbul'dan hareketle Ege-Adriyatik turu yapacak...

Kaynak: Referans
Eklenme tarihi: 25.03.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 VİYA Yachting
 KANLAR Denizcilik
 MAGOSA Kıbrıs Tra..
 BODUROĞLU Denizci..
 IDE Yachting
 GÜLCEM Denizcilik..
 UĞUR Den. San. Lt..
 İZMİR DENİZ NAKLİ..
 ALMEYDA
 ARSLAN Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim