Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Sadıkoğlu’nu rakibi kaçırdı iddiası
Basra’da savaş batığı gemileri çıkartan Kahraman Sadıkoğlu’nun geçen hafta İran üzerinden İstanbul’a dönmesi bekleniyordu. Ancak Türk işadamının 90 milyon dolarlık ihaledeki rakipleri tarafından Irak’ta kaçırıldığı ve elinden 25 milyon dolarlık sahte senet alındığı iddiası İstanbul’a ulaştı. Aile Dışişleri’ne başvurdu.

Dubai ve Irak'ta iş yapan Tuzla Tersane ve Turizm'in patronu armatör Kahraman Sadıkoğlu 9 gündür kayıp.

Irak'ta Basra Körfezi'ndeki savaş batığı gemileri çıkartan Sadıkoğlu'nun geçen hafta İran üzerinden İstanbul'a gelmesi bekleniyordu. Sadıkoğlu'nun Basra'dan ayrıldığını ancak İran'a geçmediğini öğrenen, işadamından 16 Aralık Perşembe gününden bu yana haber alamayan ailesi Dışişleri Bakanlığı'na başvuruda bulundu. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, dün TBMM'deki görüşmeler sırasında Sadıkoğlu'nun ismini vermeden, "Irak'a giden önemli bir işadamının ailesi kaçırıldığı endişesiyle bakanlığa başvurdu" dedi.

AİLEDEN HENÜZ FİDYE İSTENMEDİ

İstanbul'daki armatörlere ulaşan ilk bilgiye göre, Sadıkoğlu'nu 90 milyon dolarlık batık gemi çıkartma ihalesine katılmasını engellemek için rakipleri kaçırdı. Sadıkoğlu'nun ismini açıklamayan istemeyen yakın bir aile dostu, şu bilgiyi verdi: "Duyduğumuz kadarıyla aileden henüz fidye istenmedi. Kahraman Bey'i ihaleye katılmasını engellemek için enterne ettiklerini duyduk. Ama aradan 9 gün geçince herkes telaşlandı."

BATIK ÇIKARTAN ARMATÖR

Türk kamuoyunda ismini USA gemisi ve Savarona yatıyla duyuran Sadıkoğlu batık gemileri çıkarma konusundaki uzmanlığıyla ünlü. İran-Irak savaşı sırasında Basra Körfezi'nde batan gemileri çıkartmak üzere açılan Birleşmiş Milletler ihalesini kazanan Sadıkoğlu 19 gemilik ilk partiyi tamamladı.

Türk armatör BM'nin Basra Körfezi'ndeki 60 batık gemilik ve 90 milyon dolarlık ikinci ihalesine katılmaya hazırlanıyordu.

VİNCİNE HACİZ VE SAHTE SENET

Kahraman Sadıkoğlu, Basra Körfezi'ndeki batık gemileri çıkarma işinde dünyanın en büyük vincini kullanıyor. İstanbul'a ulaşan haberlere göre Sadıkoğlu'nun rakipleri armatörün vincine haciz koydurtmaya çalıştı. Ayrıca Sadıkoğlu'nun elinden 25 milyon dolarlık sahte bir senet aldılar.

TELEVİZYONDA ANLATTI

Sadıkoğlu'nun Irak'a genellikle Ürdün üzerinden geçtiği, ancak son dönemlerde Tahran üzerinden karayoluyla cipi ve korumalarıyla gittiği biliniyor. Sadıkoğlu, Ürdün ve Tahran'a havayoluyla ulaştıktan sonra Basra Körfezi'ne karayoluyla devam ediyor, dönüş için de yine aynı yolu kullanıyordu. Sadıkoğlu Irak'a gitmeden önce katıldığı bir TV programında Irak'a gidiş macerasını ve güzergahını uzun uzun anlattı.

Kahraman Sadıkoğlu'nun Basra'da 35-40 personeli bulunuyor. Irak, Basra Körfezi'ni Birinci İran-Irak Savaşı'ndan kalan batık gemilerden temizleyerek, körfezi büyük gemilerin rahatlıkla yanaşabileceği önemli ve büyük bir liman yapmak istiyor.

Gül: Irak'a ve ABD’ye sorduk

DIŞİŞLERİ Bakanı Abdullah Gül, dün TBMM’de şu bilgiyi verdi: ‘Irak'ta 67 Türk vatandaşı yaşamını yitirdi, 7 Türk vatandaşı ise kaçırıldıktan sonra öldürüldü. Bunların yanısıra bazı kaçırma olayları da söz konusu. 5-10 civarında olduğu tahmin edilen bu kişilerin aileleri, haber alamadıkları gerekçesiyle başvuruda bulundular.

İş çalışması için Irak'a giden önemli bir işadamının da aralarında bulunduğu bu vatandaşların durumunu ortaya çıkarmak için Iraklı yetkililer ve koalisyon güçleri nezdinde girişimlerimizi sürdürüyoruz.’

Dubai'de zor kurtuldu

2002'de Dubai'ye giden Sadıkoğlu Platinyum Projesi olarak bilinen ve Dubai Prensi Makdoum tarafından inşa edilen 150 milyon dolar değerinde, 160 metre boyunda dünyanın en büyük yatının donatım işini aldı. Ancak daha sonra Sadıkoğlu, Dubaili yetkililer arasında yaşanan alacak sorunları yüzünden işi askıya aldı. Platinyum firması kontratı iptal etti ve Sadıkoğlu'ndan 5 milyon dolar talep etti. Sadıkoğlu'nun Dubai Emirliği dışına çıkışını engellendi ve gözaltına alındı. Sadıkoğlu, 5 milyon doları yatırınca serbest kalabildi.


Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 25.12.2004




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DRAGUT Denizcilik
 EGE Denizcilik
 SINKO Internation..
 ATA Holding A.Ş.
 ONUR Deniz Nakliy..
 TURKON Holding
 DOLFİN Denizcilik..
 ERLER denizcilik ..
 ATLAS Gözetim ve ..
 UFUK DENİZ Gemici..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim