Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Türkiye'nin 8'nci kutup seferi başarı ile tamamlandı
Antarktika Kıtası'na gerçekleştirdiği 6 bilim seferi ile bir çok yeni araştırmaya imza atan Türkiye, Kuzey Kutbu'ndaki bilimsel kabiliyetini arttırmak için Arktik'e gerçekleştirdiği ikinci seferini de başarı ile tamamladı. Bu seferin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye'nin Kuzey ve Güney Kutbu'na yaptığı toplam sefer sayısı da sekize ulaşmış oldu.



Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda sürdürülen İkinci Ulusal Arktik Bilimsel Araştırma Seferi (TASE II) başarı ile tamamlandı.

Norveç'ten başlayarak Arktik Dairesi içerisinde yer alacak şekilde Arktik Okyanusu özelinde düzenlenen seferde görevli TASE II ekibi Türkiye'ye döndü.



Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle Norveç'in başkenti Oslo'dan İGA İstanbul Havalimanı'na gelen TASE II ekibinin Bilimden Sorumlu Sefer Lider Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Başar, bu yılki seferi başarıyla tamamladıklarını belirterek 5 Temmuz'da Tromso'dan gemiye katıldıktan sonra 81 derece enlemi üzerine çıkarak oradan Svalbard'a gemi ile ulaştıklarını söyledi.

SONUÇLARI GÖRECEĞİZ

Bu alanlar içinde deniz kirliliği, hava kirliliği, memeli gözlemleri ve plankton çalışmaları ile birlikte mikro plastik çalışmalar yaparak örneklemeler alındığını ifade eden Başar "Yapılan çalışmalar bugün üniversitelerimize göndererek gerekli çalışmaların yapılıp daha sonrası bilim dünyasında bilimsel makale, rapor olarak yayınlanacak. İklim değişikliğine bağlı olarak bir çok sorunlar dünyamızda yaşanıyor. Bu sorunların da en çok görüldüğü noktalar kutup noktaları. Bizim oradaki yaptığımız çalışmalar bir takım verilerin alınması. Veriler alındıktan sonra laboratuvara götürülüp değerlendirildikten sonra sonuçları göreceğiz. Hepimizin bildiği iklim değişikliğinin kutuplarda etkileri görünüyor, buzullar eriyor. Buda çevresel anlamda çok önemli bir sorun" diye konuştu.




Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 26.07.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UGUR 44 Vapur Ac..
 DENİZCİLER Turizm
 TAN Tanker
 İNKA
 BEYTUR Turizm
 ARZU YATCILIK TUR..
 MILLENIUM Yachtin..
 AVRASYA Dentur
 KALYON Denizcilik..
 TRANSAL Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim