Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Asbestli gemi iddialarına karşı açıklama
Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneğinden (GEMİSANDER), son günlerin çok konuşulan uçak gemisi Nae Sao Paulo açıklaması geldi. GEMİSANDER Başkanı Kamil Önal, “Çevre hassasiyetimiz her zaman ön planda. Bazı kurum ve kuruluşlar tarafından 600 ton, 900 ton gibi dünya genelinde hiçbir gemide bulunmayan asbest miktarı ile ilgili asılsız, belgesiz ve gerçeğe aykırı bir biçimde açıklamalar yapılması trajik bir olaydır” dedi.



İzmir’in Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren gemi söküm şirketlerinin üst kuruluşu GEMİSANDER, Brezilya'dan sökülmek üzere Aliağa Gemi Söküm Tesislerine getirilecek olan uçak gemisi Nea Sao Paulo'daki asbest iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Başkan Kamil Önal, derneğin üyesi ve yönetim kurulunda yıllarca görev alan denizcilik firmasının, Brezilya’da Nea Sao Paulo gemisinin devir alınmasıyla birlikte sürecin Türkiye Cumhuriyeti Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Nükleer Düzenleme Kurumu ve Brezilya Çevre Enstitüsü ile Basel Konvansiyonuna uygun olarak ilerlediğini duyurdu. Yakın bir zaman içinde ülkemize gelmek için hareket edecek olan Nae Sao Paulo adlı uçak gemisini alan şirketin, Avrupa Birliği kriterlerini en üst düzeyde uyguladığını belirten Önal,

“Şirketin asbest, atom ve radyasyon konularında akredite kuruluşlar aracılığıyla gerekli envanter çalışmalarını yapmış ve yaptıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı notifikasyon belgesini onaylamıştır. Geminin ülkemize getirileceğinin kesinleşmesinden sonra gerek sosyal medyada gerekse bazı medya kuruluşlarının herhangi bir gerekçe ve belgeye dayanmayan asılsız haberlerle ülkemize her yıl milyonlarca dolar katkı sağlayan ve istihdam sağlayan sektörümüz bu asılsız haberlerle yıpratılmaya çalışılmaktadır. Asbestten umduğunu bulamayanlar şimdi de gemide başka toksik maddelerin olduğunu söylüyor. Halkımızdan ricamız, lütfen asılsız haberlere inanıp kuşkuya ve yersiz korkuya kapılmasınlar”

diye konuştu.

"Bizler de burada yaşıyoruz"

Önal,

“Bizler de bu bölgede yaşıyoruz. Bizler de aynı suyu içiyor, aynı havayı soluyoruz. Bizler de çocuklarımızı burada büyütüyoruz. Bütün bu süreç ulusal ve uluslararası hukuk normları, kontrol ve denetimi mekanizmalarıyla çok sağlıklı şekilde ilerliyor. Dernek üyemiz SÖK Denizcilik şirketinin geminin ülkemize gelişinden, dönüşümüne kadar geçecek olan süreçte çevreye hiç bir zarar vermeden başarılı bir şekilde bu projeyi tamamlayacağını çok net biliyoruz. GEMİSANDER olarak firmamızın yanında olmaya ve gereken her türlü desteği vermeye de devam edeceğiz"

sözlerine yer verdi.

*****************
KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
* İzmir'e söküme gelen Uçak gemisi yargıya taşınıyor
* Sök denizcilik’ten, 'Sao Paulo' uçak gemisi hakkında basın duyurusu
* Aliağa'da sökülecek Uçak gemisinde asbest oranı riskli çıkarsa gemi geri gönderilecek
* GEMİSANDER’den NAe São Paulo Gemisiyle İlgili Açıklama
* Brezilya’nın uçak gemisi Aliağa’da sökülecek




Kaynak: Milliyet (İHA)
Eklenme tarihi: 27.07.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CHISIEL Dış Ticar..
 TEB Denizcilik
 KARADENİZ Yatçılı..
 MİRA Denizcilik
 FORSA Uluslararas..
 SKY MARIN Yacht A..
 MİLLER&FLAMA Deni..
 ALFA tanker & ACM..
 EGE RORO
 PRUVA Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim