Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Türkiye, deniz topu üreten ilk 10 ülke arasına girdi
Türkiye, deniz topuna gelen ambargolar sonrası harekete geçti. İtalya’dan ithal edilen deniz topu çeşitli bahaneler öne sürüldü ve ardından fiyatı yükseltildi. Türkiye şimdi bu gelen ambargolara ve bahanelere karşı kendi deniz topunu kendisi üretti ve alanında dünyanın 7. ülkesi oldu.



Yerli ve milli savunma projeleri birbirini izliyor. Son dönemde denizde petrol ve doğalgaz aramalarında etkinliğini artıran Türkiye'nin, 'Mavi Vatan' olarak adlandırılan denizlerimizdeki güvenliği de en üst seviyeye çıkarma konusundaki deniz topu, kabul testlerine hazırlandı.

Yüzde 100 yerli ve milli olarak MKE tarafından üretilecek deniz topu, liman ve seyir kabul testlerine hazır hâle getirildi. 76 Milimetre Deniz Topu Projesi, Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ (MKE) tarafından yürütülüyor.

Geçen yıl, Konya Karapınar’daki test sahasındaki tüm testlerden başarı ile geçen millî ve yerli deniz topu, seri üretiminden önceki son aşaması olan liman ve seyir kabul testlerine de hazır hâle getirildi.

MKE Genel Müdürü Yasin Akdere bu gelişmeyi sosyal medya hesabından “MKE tarafından yüzde 100 yerli ve millî imkânlarla geliştirilen 76/62 Millî Deniz Topu, liman ve seyir kabul testlerine hazır. Geri sayım başlıyor” diye duyurdu.

Akdere, geçtiğimiz günlerde TBMM KİT Komisyonunda da proje ile ilgili bilgi verirken, millî deniz topu projesinin bu yıl içinde tamamlanacağını söylemişti. Akdere “Karapınar’daki bütün testlerimizi başarıyla tamamladık, dakikada 80 atışı gerçekleştirdik, bir tek liman ve gemi üzerindeki test atışlarımız kaldı; Deniz Kuvvetlerimizle planlamamızı yaptık, iki ay içerisinde gemi üzerinde de testlerimizi tamamlayarak seri üretime başlayacağız” demişti.

HEM AMBARGO HEM YÜKSEK FİYAT

Türkiye daha önce namlu çapı 76 mm olan deniz topunu İtalyan bir firmadan tedarik ediyordu. Türkiye daha önceki savunma gereç ve silahlarında olduğu gibi deniz topunda da 'sudan' bahanelerle ambargoyla karşılaştı, ürün için çok yüksek fiyatlar teklif edildi. Bu aşamada Türkiye söz konusu deniz topunu üretmeye karar verdi.

Yerli ve millî imkânlarla ve daha düşük maliyetle üretilecek Millî Deniz Topu, tüm hücumbotlardan, Gabya sınıfı fırkateynlere, MİLGEM korvetlerinden istif sınıfı fırkateynlere kadar çok çeşitli gemilerde kullanılacak.



Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 03.08.2022




Share |




YORUMLARINIZ


Bahriye
TCG Berg ve TCG Savarona gemilerinde Elk er olarak görev yapmış palet er olarak Kendi deniz topumuzun üretilmesinde gurur duydum.Tebrikler Türkiye.

Yazan: Ertan Ataca - 6.08.2022 18:59:14




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BERK Turizm Yatçı..
 BİSTEK Gemi Elekt..
 ÖZEL Martı Denizc..
 İSTANBUL DENİZCİL..
 NOVA Shipping
 NEW MOON Shipping..
 BUTONİ A.Ş.
 GARANTİ Denizcili..
 ATLANTİS Deniz Na..
 NOSA Den. Loj. It..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim