Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
'Hayalet gemi' su altından görüntülendi
İstanbul'da lodos nedeniyle batan ''Erdemler 6'' isimli geminin içerisi görüntülendi. Söküm işlemlerine temmuzda başlanan geminin çevresinde el arabası, lastikler, hayalet ağlar ve birçok katı atık görüldü.



İstanbul Maltepe Sahili'nde lodos nedeniyle batan “Erdemler 6” isimli geminin içerisi görüntülendi. Adeta korku filmlerini aratmayan görüntülerde gemiden etrafa saçılan lastikler, el arabası ve sandalyeler görüntülere yansıdı. Batık olan gemi temmuz ayında parçalanarak su yüzeyine çıkartılmaya başlandı.

Marmara Denizinde su altı yaşamını görüntüleyen dalgıç İsa Şahintürk Maltepe Sahilinde lodos nedeniyle batan “Erdemler 6” isimli gemiyi su altı kirliliğine dikkat çekmek amacıyla görüntüledi. Sualtından görüntülenen geminin çevresinden el arabası, lastikler, hayalet ağlar ve birçok katı atık görüldü. Sualtında yarı batık haldeki Gemi adeta korku Film sahnelerini aratmadı. Birçok eşyanın su altında dağılmış bir halde bulunmasından dolayı Şahintürk sualtı kirliliğinin önüne geçilmesi için atık maddelerin toplanması gerektiğini ifade etti. Erdemler 6 isimli geminin söküm işlemleri temmuz ayında başladı. Ancak hemen yanında bulunan AYİŞ 1 adlı Ro-Ro gemisi, halen yarı batık halde sahilde bulunuyor.



“YATAK, MANGAL, LASTİK VE PET ŞİŞELERİNİ SU ALTINDA GÖRMEK MÜMKÜN”

Bazı gemilerin batırılarak Turizm için kullanıldığını ifade eden Dalgıç İsa Şahintürk,

“Gemi kendiliğinden olumsuz hava koşulları etkisiyle battı. Bu nedenle içerisinde bulunan eşyalarda gemi ile birlikte önlem alınmadan battığı için tehlike arz ediyor. Söküm işlemleri yapılmadan içerisine çocuklar yüzerek girmeye çalışıyordu. Buda büyük bir tehlike oluşturuyordu. Su altında geminin içerisinde bulunan birçok eşya denize dağılmış bir durumda.

Dalış yaptığım sırada bunların hepsini görüntüledim. Su altı dron ile de çekilen görüntülerde gördüğünüz gibi içeride birçok eşya etrafa saçılmış. En önemli sorun etrafa saçılan bu atıklardır. Su altı görüntülerinde en çok kameralarımıza takılan gemilerin yanaşması için yerleştirilen lastikler oldu.

Denizin kirlenmesinde çok büyük bir faktör. Lastiklerin ve o denize dökülen atıkların temizlenmesi gerekiyor. Yatak, mangal, lastik ve pet şişelerini su altında görmek mümkün”


dedi.



Kaynak: Hürriyet (İHA)
Eklenme tarihi: 29.08.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TRANSAL Denizcili..
 AYKIN Deniz Nakli..
 SEFER Chartering
 ÇEŞME Balik Turu
 HALİKARNAS Denizc..
 ATLAS Gözetim ve ..
 SKY MARIN Yacht A..
 ERC Denizcilik Lt..
 BABAYLON Hotel
 EGE Su Altı Hizme..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim