Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Ataköy Marina dev yolcu gemilerinin limanı olacak
Denizcilerle Ataköy Turizm Kompleksi ihalesine katılan Yalçın Sabancı, açık artırmanın farklı bir büyüsü olduğunu söyledi ve ekledi: Dev yolcu gemilerini çekemezsek zarar ederiz.

1999'da Sabancı Holding'den ayrıldıktan sonra denizciliğe merak salan Yalçın Sabancı, kısa sürede kuru yük taşımacılığında Türkiye'nin en büyüğü oldu. 8 gemisinin toplam kapasitesi 1 milyon ton. Sabancı bu alanda büyümeye kararlı ki, Ataköy'deki Turizm Kompleksi'ne 120 milyon 250 bin doları veren denizciler grubunun içinde yer aldı. Grup, Ataköy'ü cruise (büyük yolcu gemisi) gemilerinin uğrak yeri yapmak için Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun kararını bekliyor. Çok sıkı pazarlıkçı olduğu bilinen Sabancı'ya göre, Ataköy Turizm Grubu'na öngörülenden yüzde 30 fazla verilmiş. Sabancı, "İnsan açık artırmanın büyüsüne kapılıyor. İhale bende kalsın diye düşünüyor. Biz de buraya ederinden yüzde 30 fazla verdik" diyor.

YÜZME BİLMEYEN DENİZCİ
O sıradışı bir armatör. Denizcilikle uğraşıyor ama, kendi deyimiyle, 'denizlerle çok da haşır neşir' değil. "Yüzme bile bilmem" diyen Sabancı, iyi yöneticiliği sayesinde gemilerini açık denizlerde güvenle yüzdürüyor. Bu da yetmiyor, marinacılığa para yatırıyor. Türkiye'nin sayılı büyük armatörlerinden Devaller ve Cerrahoğlu Grubu ile akrabalıkları olan Sabancı, biraz da onların yönlendirmesiyle denizciliğe girmiş. "Dersimi iyi çalışırım. İşe vaktinde gelirim, detayları incelerim. Armatörlük yapıyorum, yüzme bilmem. Ama yöneticilik biliyorum. 7 fabrikaya ve 7 binden fazla personele 20 yıl patronluk yaptım. Yeniliğe açığım. Tekstil fabrikasında makine alırken ne yapıyorsam burada da aynısını yapıyorum" diyen Sabancı, böylece ilk defa devletle de alışveriş yapmış oldu.

ARTIRMANIN BÜYÜSÜ
MNG, Yalçın Sabancı, Deniz Nakliyat, Turkom gibi denizcilik şirketinin yer aldığı Denizciler Ataköy Ortak Girişim Grubu, geçtiğimiz günlerde ihaleye çıkan Ataköy Turizm Tesisleri'ndeki yüzde 58.6, Ataköy Otelcilik'teki yüzde 56.5, Ataköy Marina'daki yüzde 17'lik hisseye 120 milyon 250 bin dolar ödedi. Kompleksin geri kalan hisselerini de Vakıflar Bankası'ndan alacak olan grup, 33 yıllık kiralamaya 200 milyon dolara yakın para ödemiş olacak. ÖYK'nın satış kararını onaylamasının ardından kompleksin yenilenmesi için kolları sıvayacaklarını belirten Sabancı, marinanın kapasitesinin artırılarak büyük yolcu gemilerini ağırlayacak boyuta getireceklerini kaydetti. "Aksi halde verdiğimiz parayı çıkaramayız. Bu haliyle oradan bir şey olmaz" diyen Sabancı şöyle devam eti:

DEV GEMİLER GELECEK
"Burası ancak dev bir marina olursa para kazanır. Yat limanını, oteli, alışveriş merkezini geliştirmezsek verdiğimiz parayı çıkaramayız, zarar ederiz. Öyle bir yer yapmalıyız ki büyük yolcu gemileri burada karaya çıktığında bütün ihtiyaçları karşılanmalı. Tabii en önemlisi burada, cruise gemileri kabul edecek bir liman yaratmak."

Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 27.12.2004




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PLUTO Dalış Merk.
 FEYZ Denizcilik L..
 AKMAN Dalış Merke..
 YENAL Denizcilik
 MNT Denizcilik Ta..
 LAGON Shipping De..
 KALYONCU RoRo Shi..
 ALYANS Denizcilik
 INTERTRANS Denizc..
 KOCAELİ Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim