Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
İzmit Körfezi'nde 2 gemi çarpıştı (VİDEO)
İZMİT Körfezi’nde bu sabah Almanya bandıralı ‘CMA CGM Verlaine’ ve Malta bandıralı ‘Odessa Star’ adlı dev kanteyner gemileri çarpıştı. Şans eseri ölen ve yaralananın olmadığı kazada, bordasında delik açılan ‘CMA CGM Verlaine’ gemisinden denize düşen konteynerlerden bazıları battı.



Denizlerde benzerine ender rastlanan kaza dün saat 09.30 sıralarında İzmit Körfezi’nin liman sahasına giriş ve çıkış noktası olarak bilinen Hereke açıklarında meydana geldi. Tuzla Tersanesi’ndeki bakımdan geçtikten sonra Körfez İlçesi’ndeki Evyap Limanı’ndan konteyner yükleyen Malta bandıralı 179 metre uzunluğundaki 20 bin 569 grostonluk ‘Odessa Star’ gemisi demir alıp Körfez'den çıkarken, Kocaeli Liman sahasına giren 299 metre uzunluğunda ve 72 bin 760 grostonluk Alman bandıralı ‘CMA CGM Verlaine’ adlı konteyner yüklü dev gemiye çarptı.

KONTEYNERLER DENİZE DÜŞTÜ

Çarpışma sırasında Alman gemisi ‘CMA CGM Verlaine’nin bordasında yaklaşık 10 metrelik bir delik açıldı ve su almaya başladı. Malta bayraklı gemide ise fazla hasar oluşmadı. Hasar gören Alman gemisinden denize düşen 5 konteynerden 2'si battı.

Kazaya hemen müdahale eden İzmit Liman Başkanlığı ekipleri, ilk aşamada su alan ve batma tehlikesiyle karşı karşıya olan Alman bandıralı ‘CMA CGM Verlaine’ gemisini Yalova'nın Altınova İlçesi Hersek Burnu açıklarındaki sığ sulara çekip emniyete aldı. Hasarı fazla olmayan Malta bandıralı ‘Odessa Star’ gemisi de Eskihisar Limanı bölgesine çekildi.

Kazanın nedeniyle ilgili çelişkili bilgiler verildi. Gemilerin o sırada etkili olan sis yüzünden çarpıştığı ihtimali ağırlık kazanırken, dümen kilitlenmesi üzerinde de duruluyor. Bazı görgü tanıkları, gemilerin yan yana geçişi sırasında Malta bandıralı ‘Odessa Star’ın aniden dönmeye başlayıp Alman gemisi ‘CMA CGM Verlaine’ üzerine geldiğini söyleyince, dümen kilitlenmesi ihtimali de değerlendiriliyor.

İzmit Liman Başkanlığı yetkilileri, kazada ölen ve yaralanan kimsenin olmadığını, gemilerin batma tehlikesi ve yakıt sızıntısı bulunmadığını, kazayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü açıkladı.

Kaynak: Milliyet+Haberler.com
Eklenme tarihi: 05.04.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZEL Martı Denizc..
 AKASYA DENİZCİLİK
 AKUA GROUP Su Ürü..
 TEMEL REİS Shippi..
 ARKAS holding
 ALTUNTAŞ Denizcil..
 EDITH Yatçılık
 TOLGA Denizcilik ..
 LORİ Denizcilik
 ÖZPINAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim