Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Deniz yarılmıştı (Tsunami)
Türkiye saatiyle 10.13’te deniz ikiye ayrıldı. İçi görünüyordu. Çekilen sular 10 katlı apartman boyunda dev dalgalara dönüşüp, önüne geleni yutmaya başladı. Her şey 1-2 dakikada oldu. İnsanlar çığlık içinde dağa doğru koşuyordu. Balıkların hepsi karayı kapladı.

ENDONEZYA’nın Sumatra Adası’nın batı sahili açıklarında meydana gelen 9 büyüklüğündeki depreme Şeysel Adaları’nda yakalanan İzmirli Pınar Görücüoğlu, ‘Felaket sırasında kumsalda güneşleniyordum. Bir anda deniz yarıldı, oluşan dev dalgalar karayı denize çevirdi ve kentin her yerini balıklar kapladı’ dedi.

İzmir’deki Ayhan Nakliyat’ın sahibi Orhan Görücüoğlu’nun kızı 29 yaşındaki Pınar Görücüoğlu, Işıkkent Koleji öğrencisi 7 yaşındaki oğlu Yusuf’la birlikte Güney Asya’yı vuran depremi Şeysel Adaları’nda yaşadı. Yaş gününü kutlamak için Milano’ya giden ve oradan da cumartesi günü 17 saatlik yolculuk ardından Şeysel Adaları’na ulaşan Pınar Görücüoğlu, yaşadığı dehşet dolu dakikaları telefonla görüştüğü DHA muhabirine anlattı.

Şeysel Adaları’na oğlu Yusuf ve iki İtalyan arkadaşı ile birlikte gittiklerini, asıl amaçlarının tatilden çok İzmir Organize Sanayi Bölgesi’nde kuracakları bambu fabrikasıyla ilgili görüşmeler yapmak olduğunu anlatan Pınar Görücüoğlu, şöyle devam etti:

‘Otelin sahilindeki şezlongda güneşleniyordum. Yanımda aile dostumuz İtalyan çift vardı. Oğlum Yusuf, İtalyan ailenin çocuklarıyla denizdeydi. Dalgalar önce şezlongu hafif hafif karaya doğru sürüklemeye başladı. Türkiye saatiyle 10.13’te, denizin ikiye ayrılıp çekildiğini ortadan bölündüğünü gördük. Denizin içi görünmeye başladı. İtalyan dostum adalarda böyle şeyler olabileceğini söyledi, ama ben ikna olmadım. Hayretler içindeydim. Bir dakika sonra denizin ortasında bir çukur açıldı ve o çekilen sular apartman boyunda dev dalgalara dönüştü. Sahildeki herkes çığlıklar atarak dağa doğru koşuşturdu. 10 katlı apartman yüksekliğindeki dev dalgalar, sahildeki her şeyi yutuyordu, önüne ne geliyorsa katıp hızla ilerliyordu. Herşey 1-2 dakika içerisinde yaşandı. Balıkların hepsi karayı kapladı. Otele sığındık. Bu sırada denizde olan oğlum aşırı su yutmuş ve iki İngiliz tarafından kurtarılıp yanıma getirildi.’

YATACAK YER YOK

Plajda 3 kişinin öldüğünü, olayın şokunu atlattıktan sonra 340 metre yüksekliğindeki tepede Güney Afrikalı bir kadına ait bungalov tipi otele sığındıklarını belirten Görücüoğlu, ‘Herkes birbirlerinin üstünde yatıyor. Eşyamız da kalmadığı için zor bir yaşam sürüyoruz’ dedi.


Eklenme tarihi: 28.12.2004




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DUMAN Gemicilik v..
 ENKA İnşaat
 DELTA Marine Yach..
 KALYONCU Denizcil..
 GÜLNAK Denizcilik
 BODRUM Denizcilik
 KİRAZOĞLU Denizci..
 KARADENİZ Yatçılı..
 ÇETİNKAYA Denizci..
 ALTUNTAŞ Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim