Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Başbakan, GİSPİR Hastanesi'nin açılışını yaptı
Başbakan Recep Tayyip Erodoğan, Tuzla'da Gemi İnşa Sanayicileri Birliği(GİSBİR) hastanesinin açılış törenine katıldı. Başbakan Erdoğan tören öncesi GİSPİR Hastanesi'ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Törende konuşan Başbakan Erdoğan, hastanenin hem Tuzla Tersanesi işçileri hem de bölge halkı için büyük önem arz ettiğini belirtti. Tersaneler bölgesi hakkında yapılan spekülasyonları hatırlatan Erdoğan, yapılan bu yatırımların yaşanan iş kazalarının azaltılması için olduğunu söyledi. 2002 yılında 13 bin kişi olan işçi sayısının 33 bine ulaştığını belirten Erdoğan, iş kazalarını sıfıra indirmenin mümkün olmadığını. ancak en aza düşürmek için gayret ettiklerini belirtti.

Türkiye Gemi İnşaa Sanayicileri Birliği'nin Tuzla Tersaneler bölgesine yaptırdığı hastanenin açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik veriler hakkında bilgi verdi.

Şubat sanayi üretimi rakamlarının bir önceki yıla göre yüzde 18,1 oranında artış gösterdiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Ve yeni bir rekor kırıldı. En son dün Şubat sanayi üretim rakamları geçen yılın aynı dönemine göre 18.1 artış kaydetti. Ben teğet geçecek dediğim zaman dalga geçenlere soruyorum. Şimdi ne diyeceksiniz bakalım. Buyurun Allah'ın izni ile yanılmadık. Tespitleri doğru çıktı. Çünkü biz milletimize inanıyoruz. Suistimal yapmadan mali disiplin ile ayağımızı yere sağlam basarak yola çıktık, böyle devam ediyoruz. Bakın dünya tahmin kuruluşları Türkiye'yi 2050'de Almanya'nın önünde gösteriyorlar." dedi. "Bu millet bunu başaracak bu milletin tarihinde bu var" diyen Erdoğan "Yiğit düştüğü yerden kalkar. Bu millet düştüğü yerden kalktı, kalkıyor." diye konuştu.

IMF ile yürütülen müzakereler süreci hakkında daha önce verdiği bilgileri hatrılatan Başbakan Erdoğan, IMF ile anlaşmamalarının sebebinin siyasi dayatma olduğunu söyledi. Erdoğan, "Biz ne dedik eğer şartlarımızda anlaşırsak yaparız. Ne oldu anlaşamadık. Anlaşamayınca 2 yıl aradan sonra kusura bakmayın, biz sizinle bunu imzalayamayız ve işi bıraktık. İşimize gelmiyordu çünkü siyasi dayatma bize gelmez. Siz uluslararası para fonusunuz. Bizimle parayı konuşun. Ekonomiyi konuşun. Gelir de sistemimizle oynamaya kalkarsanız kusura bakmayın ona biz müsaade etmeyiz. Zira biz kendimize güveniyoruz. Krizde bir yerlerden yardım dilenmedik." diye süreci anlattı.

"Önümüzü kesme derdinde olanlar var" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu da benim derdim. Dertliyim. Çünkü bu ülkede ne yapıldığına bakılmıyor. Kimin yaptığına bakılıyor. Sıkıntı burada. Ne yaptığı önemli değil. Hastane, üniversite, yollar, otoyollar, otobanlar yap. Kim yapıyor bunu. AK Parti iktidarı. Hemen buna bir bariyer oluşturalım. Ayıptır ya, yazıktır, günahtır ya. Zaman kaybediyoruz."

Galataport ve Haydarpaşaport projelerinin de engellendiğini belirten Erdoğan "Dünyanın en önemli kuruluşları ihaleyi aldılar. Önü kesilmeseydi Galataport dünyanın müstesna turistik merkezlerinden biri olacaktı, çünkü oradaki proje muhteşem bir projeydi." şeklinde konuştu.

Erdoğan, daha sonra Kartal'da yapılan Avrupa'nın en büyük Adalet Sarayı'nda incelemelerde bulundu. Şantiye sahasına girişte Erdoğan'ı İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin karşıladı. Yaklaşık yarım saat şantiyede yetkililerden bilgi alan Başbakan Erdoğan, ardından şantiye alanında jipe binerek incelemelerde bulundu.


Kaynak: Samanyoluhaber
Eklenme tarihi: 09.04.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 THH Shipping
 KOÇANLAR Deniz Ta..
 TEAM SHIP Crew
 ROYALMAR Denizcil..
 SARIOĞLU Denizcil..
 DENAŞ Deniz Nakli..
 ALCOR Shipping
 FERGÜN Denizcilik
 GÖKALP Denizcilik
 SDS Denizcilik ve..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim