Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Nisan 2024
Haber
Anket
Soli Tersanesi 8. Gemiyi Denize İndirdi
Kocaeli Serbest Bölgesi'nde kurulu Soli Tersanesinde inşa edilen 7 bin detveyt tonluk (DWT) kimyasal tanker, törenle denize indirildi.

Törende konuşan Soli Gemi İnşa Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Başak, tersane olarak 8. gemiyi denize indirmenin buruk sevincini yaşadıklarını, Temmuz ayında geminin donanımını tamamlayarak kendi filolarına katacaklarını söyledi.

2008'in Eylül ayında patlak veren ekonomik krizin ardından tüm meslektaşları gibi ciddi sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen Başak,'2009'u çok düşük kapasite ile zaman zaman üretimi tamamen durdurarak geçirdik. 1300 çalışanımız işini kaybetti bugün toplam çalışanımız sadece 140. Geçmiş yıllarda yaptığımız iş gurur verici. Bu kadar kısa sürede tersane inşaatı yaptık. 5'i 20 DWT'lik olmak üzere 7 gemi inşasını tamamlamanın yanı sıra bugün kişisel becerimiz, üretim verimliliğimiz, krizi öngöremeyişimiz, bütçeleme ve projeksiyon hatalarımızı yargılıyoruz' diye konuştu.

Gelinen süreçte kendilerinin de hatalı tarafları olduğunu ifade eden Başak şöyle konuştu:

'Bizim sıkıntımızın sebebi basittir. 6. ve 7. gemilerimizi satın alıp, peşinatlarını ödeyip gemileri bize bırakmışlardır. Bizim büyüklükteki herhangi firmanın nakit akışı içerisinde 67 Milyon Dolar eksilir, bunun karşılığında elinde kalan malı satamaz, işletim kar edemezse aynı sıkıntıyı yaşar. Amerika'da meydana gelen krizin sorumlusu benim ülkem, benim ülkemin reel sektörü değildir. Acı verici olan, bu krizin faturasını ülkemin işçisinin ve sanayicinin ödüyor olmasıdır.' Bir yıl aradan sonra ilk defa denize gemi indirdiklerini anlatan Başak, şöyle devam etti:

'İnşa edilen bu gemi daha önce inşa ettiğimiz 20 dwt'lik gemilerin yanında oldukça mütevazi. Aynı anda 30 DWT'lik iki geminin inşa edildiği bu dev kızakta küçücük duruyor. Ancak bu gemi öyle zor şartlar altında, öyle büyük sıkıntılarla yapıldı ki, bizim için burada imal edilmiş en anlamlı gemilerden biri oldu. Bu nedenle hiç bir alıcısı olmamasına rağmen, Soley isimli gemimiz için bir tören yapıp bu buruk sevinci sizlerle paylaşmak istedik.'

Konuşmanın ardından Soli Gemi İnşa Tersanesi'nin kendi filosuna katmak için yaptırılan 109 metre uzunluğunda 16,8 metre genişliğindeki 'M/T SOLEY' adlı kimyasal tanker, denge için kurulan krikolar indirilip, kızakla bağlantıyı sağlayan kaynaklar kesildikten sonra denize indirildi.

Kaynak: Sondakika
Eklenme tarihi: 24.04.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DERIN Denizcilik
 RANMARİNE Denizci..
 GÜRMAR Denizcilik..
 ÖZGÜN Company
 EGE KUMANYA
 TRANSPASİFİK deni..
 SANBER Denizcilik..
 INTERTRANS Denizc..
 MUMCUOGLU Gemicil..
 LAMIA Yat İşletme..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim