Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
09 Mayıs 2024
Haber
Anket
Limter-İş örgütlenme çağrısında bulundu
Limter-İş'ten örgütlenme çağrısı: Yaklaşık 200'e aşkın işçi yaşamını yitirdi, örgütlü ve birlik içinde olmadığınız, taşeron ve patronların karşısında dikilmediğiniz müddetçe böyle olacak.

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası Tuzla tersaneler bölgesinde son aylarda meydana gelen iş cinayetlerini protesto etti.

Son iki ayda yaşanan iş cinayetlerine yönelik yapılan basın açıklamasında, yaklaşık 200'e aşkın işçinin yaşamını yitirdiği kaydedildi. 20 yaşında elektrik mühendisi öğrencisi bir işçinin, ağır ve tehlikeli şartlarda çalışan emekli işçinin, 8 çocuğu olan bir babanın alınmayan tedbir sonucu hayatlarını kaybettiği aktarıldı.



Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı, Ardiye, Depo ve Antrepoculuk İşçileri Sendikası (Limter-İş) Tuzla tersaneler bölgesinde son iki ayda yaşanan iş cinayetlerine yönelik basın açıklaması düzenledi. Caddeyi trafiğe kapatan işçilere polis müdahale etti.

Limter-İş, İnşaat-İş, Dev Yapı-İş, Enerji-Sen, Sosyal-İş, Dev Turizm-İş iş cinayetlerine karşı İçmeler Köprüsünde yaptığı yürüyüşte örgütlü ve birlikte mücadeleye çağırdı.

Sabah 7.30'da Tuzla İçmeler Köprüsü'nden yürüyüş eylemi başladı. Tuzla tersaneler bölgesinin önünde düzenlenen basın açıklamasında Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı,

''İş cinayetlerinin asıl sorumluları olan tersane patronları yargılanıp ceza almadığı müddetçe emeğimiz sömürdükleri gibi canımızı da almaya devam edecekler. Biz mücadelemizden vaz geçmeyeceğiz. Örgütleneceğiz ve bu kan emici düzeni değiştireceğiz''
ifadelerini kullandı.

Yaklaşık işçinin yaşamını yitirdiğini aktaran Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı,

''20 yaşında bir arkadaşımız elektrik mühendisi olacaktı. Alınmayan tedbirden dolayı düşerek yaşamını yitirdi. Hayatının baharındaydı daha. Dün bir arkadaşımız emekli olmasına rağmen ağır ve tehlikeli bir iş olan tersanelerde çalışıyordu. Ağır iş şartlarından dolayı kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 1 hafta önce yine alınmayan tedbirden dolayı bir arkadaşımız daha yaşamını yitirdi arkasında 8 çocuğu kaldı. İşçiyiz, kardeşiz, biz buraya ölmek için gelmiyoruz. İktidar aynı zamanda yargı. İş cinayeti yaşandığı zaman personel patronları birinci dereceden sorumludur. Mühendisler ya da iş güvenlikçileri değil bizzat personellerin patronu yargılansa, işçi öldürmekten ceza verilse kan parası ödeyerek işçi ailelerimi satın alamazlar. Alın terimizi, emeğimizi sömürmekle yetinmiyorsunuz, kanımızı satın alıyorsunuz. Buna müsaade etmeyeceğiz. Ya işçilere insan gibi davranacaksınız ya da sizin yollarınız keseceğiz, bedeli ne olursa olsun. Bu tersanelerde yaklaşık 200'e aşkın işçi arkadaşımız yaşamını yitirdi. Örgütlü değilsiniz, birlik içinde değilsiniz. Örgütlü ve birlik içinde olmadığınız sürece taşeronların, tersane patronlarının karşısına dikilmediğiniz müddetçe böyle olacak'' dedi.




Kaynak: T24
Eklenme tarihi: 21.06.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LAGON Shipping De..
 NOVA Gemi Acentel..
 ERS Denizcilik
 GULET POINT Yacht..
 KASAPOĞLU Yat Tur..
 PAŞA I.T.S. Ltd.
 K-S Denizcilik Lt..
 KADIOĞLU Denizcil..
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
 KARAN Gemi İşl. İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim