Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türk Hukuk Öğrencisinin Denizcilik konusunda Uluslararası Başarısı
Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Derya Durlu, 62 ülkeden 2 binin üzerindeki hukuk öğrencisinin Viyana'da katıldığı alanın en prestijli yarışmaları arasında gösterilen '17. Willem C. Vis Uluslararası Ticari Tahkim Kurgusal Duruşma Yarışması'ndan ödülle döndü.

Durlu, yarışmanın sanal mahkemesindeki savunma ve hitabet yeteneğiyle hukuk öğrencileri arasında en başarılı yüzde onluk dilime girerek mansiyon ödülü kazandı. Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Berat Gürzumar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 5 öğrencinin Viyana'da 26 Mart-1 Nisan 2010 tarihleri arasında düzenlenen yarışmada yüksek bir performans sergilediğini ifade etti. Takım üyelerinden Derya Durlu'nun en iyi konuşmacı olarak mansiyon ödülü almasıyla Türkiye'den bu ödüle layık görülen ilk ve tek üniversite olma başarısını gösterdiğini belirten Gürzumar, bölümlerinin bu dereceyle yarışmadan üçüncü defa ödülle döndüğünü söyledi. Gürzumar, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Bilgin Tiryakioğlu tarafından çalıştırılan hukuk fakültesi öğrencileri Nil Acar, Aysu Aliefendioğlu, Elif Berktaş, Derya Durlu ve Müge Yılmaz'dan oluşan beş kişilik takımın, altı ay boyunca kurgusal bir ticari uyuşmazlığa ilişkin davacı ve davalı dosyalarının hazırlanması ve sözlü savunmaların yapılmasına için yoğun bir hazırlık çalışması yaptığını anlattı. Viyana'daki yarışmaya, 62 ülkenin 252 hukuk fakültesinden 2 binin üzerinde hukuk öğrencisinin katıldığını dile getiren Gürzumar, bunlar arasından 523 öğrencinin en iyi konuşmacıya verilen 'Martin Domke' ödülü için değerlendirmeye alındığını bildirdi.

Gürzumar, yarışmaya ilişkin şöyle konuştu:

'Harvard Üniversitesi, King's College London ve Hamburg Üniversitesi öğrencilerinin de aralarında bulunduğu seçkin grubun arasından Derya Durlu, alanında uzman avukatlar, tanınmış akademisyenler ve deneyimli hakemlerden oluşan tahkim heyeti önünde yaptığı savunmalardaki yaratıcılığı, muhakeme ve hitabetteki yeteneği ile en başarılı yüzde onluk dilimdeki yarışmacılara verilen mansiyon ödülüne layık görüldü.

Bilkent Üniversitesi takımı da sözlü savunmalardaki üstün performansından dolayı hakemler tarafından övgüyle karşılandı ve Bilkent, bu seneki yarışmaya Türkiye'den katılan altı üniversite arasında, geçtiğimiz üç yılda olduğu gibi ödülle dönen tek Türk üniversitesi oldu.'

ALANININ EN PRESTİJLİ YARIŞMASI

Gürzumar'ın verdiği bilgiye göre, bu yıl 17.'si düzenlenen Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, her yıl 50'yi aşkın ülkeden 2 bine yakın hukuk öğrencisini bir araya getiren, alanındaki en büyük ve en prestijli yarışmalar arasında gösteriliyor. Bu yılın yarışma konusunu iki yabancı şirket arasında imzalanan bir uluslararası satım sözleşmesi oluşturuyor. Sözleşme, 1.2 milyon değerinde ürünler olan sulama pompalarının, satıcı ülkeden alıcının ülkesine gemi ile teslim edilmesini konu alıyor. Taraflar arasında geminin denizde meydana gelen bir kazadan dolayı sözleşme tarihine kadar ürünleri alıcının ülkesine yetiştirmede geç kalmasından kaynaklanan uyuşmazlık çıkıyor. Bu sırada ürünler denizde kaza nedeniyle beklerken, alıcı ülkede askeri darbe meydana geliyor ve ülkede ürünlere ilişkin ithal yasağı getiriliyor.

Bu durum, alıcının sözleşmenin ihlal edildiği iddiasıyla sözleşmeyi feshetmesine ve pompalar için ödemiş olduğu bedelin kendisine iade edilmesini istemesine yol açıyor. Yarışmaya katılan öğrenciler, olayın hem davacı tarafı olan alıcıyı hem de davalı tarafı satıcıyı kendi müvekkilleriymiş gibi, kurulan sanal mahkemede savunma görevini üstleniyorlar.

Kaynak: Sondakika
Eklenme tarihi: 29.04.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SÜVARİ Gemi Kiral..
 TAN Tanker
 AZAK Denizcilik
 DİNÇ denizcilik
 RABİA Denizcilik
 SDS Denizcilik ve..
 SERPEN Shipping
 DİZMAN Denizcilik
 ESRA Denizcilik
 GÜNGÖR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim