Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
08 Mayıs 2024
Haber
Anket
Av yasağı bitti, ağları dolduran balıkçılar ilk mezatları yaptı
Denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağı Marmara, Ege ve Karadeniz'de 1 Eylül itibarıyla sona erdi. Yasak, Akdeniz'de ise 16 Eylül'de son bulacak. Yasağın sona ermesiyle pek çok kentte balıkçılar törenlerle denize açıldı. Ağlarını dolduran balıkçılar, balık hallerinde ilk mezatlarını gerçekleştirdi.



Verilen 4 buçuk aylık aranın ardından İstanbul Poyrazköy'de düzenlenen su ürünleri av sezonu açılış programı sonrası denize açılan balıkçılar ağlarını denize bıraktı.

Avlarını gerçekleştirip denizden dönen balıkçılar Gürpınar Balık Hali'ne gelerek yakaladıkları balıkları satmaya çalıştı. Balıkçılar ilk avda daha çok İstavrit ve Hamsi'nin yakalandığını söylerken havaların soğumasıyla diğer balıklarında çoğalacağını söyledi. Hamsinin kasası ilk dakikalarda 2 bin 500 liradan alıcı buldu. Daha çok teknenin avdan dönmesiyle fiyatın katlanarak düşeceği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, av sezonunu böyle açtı
Depremzede balıkçılara 60 bin liraya kadar destek


Cumhurbaşkanı Erdoğan; Depremzede balıkçılarımıza gemi başına 3 bin 500 ila 60 bin lira arasında destek verileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Deprem bölgesindeki gelir kaybı yaşayan balıkçılarımıza destek veriyoruz. Yarın itibarıyla gemi başına 3 bin 500 ila 60 bin lira arasında desteği depremzede balıkçılarımızın hesaplarına yatırıyoruz." dedi.




***********

Poyrazköy'den denize açılan ve Hacı Ali Reis isimli geminin kaptanı Cüneyt Toker, ağırlıkla hamsi ve istavrit avlandığını, çinekop, lüfer, torik de çıkarıldığını söyledi, palamuttan pek ümitleri olmadığını ekledi.

Av yasağının gece yarısı sona ermesiyle birlikte Kocaeli'den teknelerle denize açılan balıkçılar, Gebze Topçular mevkisinde ağlarını denize attı. İlk ağda yaklaşık 180 kasa istavrit yakalandı.



Marmara Bölgesi'nin en büyük toptan su ürünleri satış noktalarından biri olan Kocaeli'nin Karamürsel ilçesindeki Ereğli Balık Hali'nde de yeni sezonun ilk mezadı yapıldı.

Balıkçılar Ege'de de yeni sezon sevinciyle denize açıldı. Balıkçılık sezonunun başlamasıyla yaklaşık 150 gemi, İzmir Güzelbahçe Balıkçı Barınağı'ndan ava çıktı.

Güzelbahçe'den yaklaşık 20 mürettebatıyla hareket eden "Rıfat Reis 3" adlı geminin gerçekleştirdiği avda ağlara daha çok hamsi ve sardalya takıldı.



Tekirdağ’da balıkçılar, av yasağının bitmesiyle birlikte limandan havai fişek gösterileri arasında denize açıldı.

Samsun'da sezonun açılışı dolayısıyla Canik’te bulunan Balıkçı Barınağı’nda tören düzenlendi. Balıkçılar törenin ardından, 00.00 itibarıyla denize açıldı.



Kaynak: evrensel.net (DHA)
Eklenme tarihi: 1.09.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DUMAN Gemicilik v..
 TRANSAL Denizcili..
 INTERTRANS Denizc..
 ATLAS GRUP Denizc..
 MAKSİMUM Denizcil..
 İSTANBULLİNES Den..
 DENSAN Denizcilik
 MALATYA Belediyes..
 DEVAL Denizcilik
 TCS Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim