Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Turizmde 'One Minute' Krizi aşıldı
İsrail'den Alanya'ya 15- 20 gemi seferinin iptal edilmesine neden olan `One minute' krizi aşıldı. Mart ayından itibaren 11 İsrail gemisinin geldiğini belirten Alanya Liman İşletmeleri Denizcilik Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş. Başkan Yardımcısı Müfit Kaptanoğlu, sezon boyunca 100 sefere ulaşmayı amaçladıklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2009 yılındaki Davos Dünya Ekonomi Forumu'nda gerçekleştirilen `Gazze Ortadoğu'da Barış Modeli' oturumunda İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e yönelik `One minute' çıkışından bıçak gibi kesilen İsrailli turistler yeniden gelmeye başladı. Bu yılın ilk çeyreğinde gelen gemi sayısı krizin aşıldığını gösterdi. Geçen aydan itibaren ilçeye 11'i İsrail'den olmak üzere 19 gemiyle toplam 15 bin 570 yolcu geldi.

Geçen yıl İsrail'le yaşanan kriz nedeniyle Nisan- Mayıs aylarında çok büyük eksi ile sezona başladıklarını belirten Müfit Kaptanoğlu, şunları kaydetti:

"İsrail seferleri tamamen iptal edilmişti. Hazirandan itibaren yeni seferlere başlanmış, ancak 15- 20 sefer iptal olmuştu. Bu yıl daha Mart ayında İsrail seferleri başladı ve aksamadan sürüyor. İsrail'den gelen turist, Alanya'dan çok memnun. İsrailli yeni firmalarla anlaşma sağlanması halinde pazarda daha da artış olacak. Gemiyle gelen turist en çok esnaf ile muhatap olmakta. Bu yüzden turistleri kazıklamamaya özen gösterip, hak ettiği fiyattan satış yaparsak yeni müşteriler gelir."

İSRAİL- ARAP ÇATIŞMASININ AZALMASI

Kaptanoğlu, Ortadoğu'daki sıcak çatışmaların azalması ve İsrail- Arap çatışmasındaki yumuşamadan dolayı Avrupalı denizcilik şirketlerinin iptal ettikleri Doğu Akdeniz seferlerine tekrar başladığını söyledi. Kaptanoğlu, "Alanya'ya ilgi göstermeleri ise fuarlarda yaptığımız tanıtımlar sayesinde. Dünyaca ünlü firmalarla görüşmelerimiz sürüyor. MSC ile 2011 yılında 2 sefer için anlaşmaya çalışıyoruz. Eğer iptal olmazsa Avrupalı turist portföyünü de genişletmiş olacağız. Sefer sayısında genel olarak geçen yıla göre yüzden 15 artış bekliyoruz. Önceki yıllardaki sefer sayılarını yakalayarak 100 sefere ulaşmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: GazeteVatan
Eklenme tarihi: 30.04.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MUMCUOGLU Gemicil..
 MERYEM ANA Deniz ..
 KEREM Denizcilik
 UNIMARIN Denizcil..
 ÇANAKKALE Liman İ..
 İMAMOĞLU Denizcil..
 ALUNA ESTATES S.A
 HACIBEKİROĞLU Den..
 BEŞERLER Denizcil..
 ÇANAKKALE Ayna De..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim