Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Gemi ve yat ihracatçıları başkanını seçti
Gemi ve Yat İhracatçıları Birliğinde yapılan seçimlerde 42 oyun tamamını alan Başaran Bayrak birliğin yeni başkanı oldu.

Son yıllarda önemli ihracat rakamlarına ulaşan tekne-yat sektöründe önemli ihracat rakamlarına ulaşmaya başladıklarını söyleyen Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, "Sektörün önünde ciddi yatırım ve üretim engelleri bulunduğunu bunu hazırlayacakları projeler ve çalışmalarla en aza indirgemeyi hedeflediklerini anlatan Bayrak"Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) bulunmamız çok önemli. Bu sektörün önü açık ve yeni yatırımlar gelişecek bir sektör. Önümüzdeki dönemde yapılacak yatırımlarla tersane sayımız artacak.

Başaran Bayrak,107 özel sektör tersanesi ile bugün Türk gemi ve yat inşaat sanayinin yatlardan mega yatlara, yelkenlilerden balıkçı teknelerine, kimyasal tankerlerden kuru yük gemilerine, çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğunu vurgulayarak, inşa halinde olan 70’den fazla tersanenin de mevcut olduğunu söyledi. Gemi inşa sanayinin önümüzdeki 5 yıl içerisinde gemi inşa kapasitesini 2milyon DWT’ye, gemi bakım ve onarım kapasitesini 15 milyon DWT’ye çıkarmayı hedeflediğine değinen Bayrak, sektörün çelik sanayi, makine imalat sanayi, elektrik-elektronik sanayi, boya sanayi ve lastik-plastik sanayi gibi pek çok sanayi kollarıyla da ilişkili olması nedeniyle Türkiye'deki istihdam sorununun çözümüne önemli katkılarda bulunmakta olduğunu belirtti.

Kısa vadede ihracat hedefimiz 5 milyar dolar, orta vadede 15 milyar dolar

Sektör ihracatının son 5 yılda hızlı bir artış ivmesi yakalayarak 2008 yılında 2,65 milyar dolara ulaştığını vurgulayan Bayrak, 2009 yılında küresel krizin etkilerinin derinleşmesi ile birlikte ihracatımız 2009 yılında 1.83 milyar dolara gerilediğini, ancak, küresel ticaretin canlanmasıyla sektör ihracatında da canlanma görüleceğinin açık olduğunu belirtti. Bu canlanmanın artırılması ve sürdürülebilirliği için ülkemizin kendi iç dinamiklerinden kaynaklanan bir takım sorunların öncelikle çözümlenmesi gerektiğini söyleyen Bayrak, bu sorunların çözülmesi ile kısa süre içerisinde sektör ihracatının 5 milyar doları aşması, orta vadede de 15 milyar dolarlara ulaşmasının hedeflendiğini belirtti.Uzun süren çabalar sonucunda “İstanbul Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği”ni kurduklarını belirten Bayrak, tüm sektör temsilcilerini Birlikleri çatısı altında “birlik” olmaya davet ettiklerini söyledi. Pek çok farklı birliğe üye olan sektör ihracatçılarının bulunduğunu vurgulayan Bayrak, artık bütün sektör ihracatının Birlikleri tarafından kayda alınacağını belirterek, tüm sektör ihracatçılarının Birliğe üye olması amacıyla belirli bir süre için yeni üyelerden giriş aidatı alınmayacağını belirtti.

İlk hedefimiz gemi bakım – onarımlarının ihracat sayılmasını sağlamak

Birliğin kurulma sürecinin tamamlanması sonrası öncelikli hedeflerinin gemi yan sanayi ihracatının da Birliğin iştigal alanına alınmasını sağlamak ve gemi bakım onarımları sırasında kullanılan donatım, işletme malzemesi, gemi boyası sarf malzemelerinin ihracat kapsamına alınmasını sağlamak olacağını söyleyen Bayrak, bu şekilde sektörün üretim ve ihracat büyüklüğünün ilgili merciler nezdinde daha iyi bir şekilde gözler önüne serileceğini ifade etti.

Büyükekşi: “Gemicilere her türlü desteği vermeye hazırız”.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi,Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği’nin kurulmasında emeği geçen herkesi kutlayarak, sektörün sorunlarını çözmesi ve hedeflerine ulaşması anlamında ellerinden gelen bütün desteği göstereceklerini söyleyerek Başaran Bayrak’a ve Yönetim Kurulu’na başarılar diledi.

İstanbul Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu;Devrim Orkun Kalkavan, Savaş Yayla, Cenk İsmail Kaptanoğlu, Emin Akbaşoğlu, Mehmet Birol Üner, Yusuf Turhan Soyaslan, Recai Hakan Şen, Cem Seven, Mehmet Berke Çiçek, Necdet Salgür.


Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 30.04.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ASPET Gemi
 KARADENİZ Ro-Ro T..
 ALASONYA Denizcil..
 EMRE Denizcilik
 LİKİTGAZ gemicili..
 ATLAS GRUP Denizc..
 MEGAMAR Denizcili..
 YENAL Gemi İşletm..
 AE Medya Turizm İ..
 DİPMAR Gemi Kurta..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim