Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
08 Mayıs 2024
Haber
Anket
İsrail, Gazze'de hastane bombaladı: 500 ölü
İsrail savaş uçakları Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni hedef aldı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, ilk belirlemelere göre 500 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Hamas yaptığı açıklamada "Gazze'deki hastane saldırısı soykırımdır" ifadelerini kullandı. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, saldırıdan ABD'yi sorumlu tuttu.



İsrail, Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında bu defa hastaneyi hedef aldı. Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’nin (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail savaş uçakları tarafından bombalandığı belirtildi.

Enkaz altında çok sayıda kişinin olduğu ve can kaybının artmasından endişe edildiği ifade edildi. Hastaneye İsrail saldırılarında evleri yıkılan Filistinlilerin sığındıkları ve saldırı sırasında binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin hastanede bulunduğu açıklandı.

'Gazze'deki hastane saldırısı soykırımdır'

Hamas'tan yapılan ilk açıklamada "Gazze'deki hastane saldırısı soykırımdır" ifadeleri kullanıldı. Saldırıya ilişkin İsrail ordusundan yapılan ilk açıklamada, "Hastane bombalamasına dair henüz detaylara sahip değiliz" denildi. Filistin hükümetinin Gazze’deki Medya Ofisi Başkanı Salam Marouf, İsrail’in savaş suçu işlediğini belirterek, “Saldırı nedeniyle Şifa Tıp Kompleksi’ne onlarca ölü ve yaralı getirildi” dedi.

3 günlük yas ilan edildi

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Filistin Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Gazze'deki El Ahli Hastanesi'nin bombalanması sonrasında üç günlük yas ilan etti.

'Saldırının sorumlusu ABD'dir'

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, olaya dair "Bu katliam, bir dönüm noktası olacak ve El Aksa Fırtınası'na ek olarak daha büyük bir fırtına olacaktır. İslam İşbirliği Teşkilatı'nı yarınki toplantılarında Gazze konusunda net bir tutum almaya çağırıyoruz" dedi.

Haniye, video kaydında ise "İsrail'in bu bombardımanı, düşmanın vahşetini ve direniş karşısında aldığı yankı uyandıran yenilgiyi kanıtlayan bir katliamdır." ifadesini kullandı.

"İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi saldırısının sorumlusu ABD'dir." diyen Heniyye, şöyle devam etti: "Bu katliam, siyonistlerin Filistin'in işgalinden bu yana gerçekleştirdiği katliamlar silsilesinde yerini almıştır. Bunların cibilliyeti budur. Katliam yapmak bunların özelliğidir."

'İsrail'in değerlere, örfe ve yasalara saygı duymadığını belirten Heniyye, aynı yerde kilise, cami ve hastane vuran düşmanın ve onu kınamayanların bu katliam ve soykırımdan sorumlu' olduğunu kaydetti.

"İşgal son bulana kadar direnişin süreceğini" vurgulayan Heniyye, Filistin halkını "Batı Şeria başta olmak üzere tüm şehirlerde ve tüm sokaklarda işgalcilerin ve yerleşimcilerin karşısına çıkmaya" çağırdı.




Kaynak: Dünya
Eklenme tarihi: 18.10.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATAK Holding
 BORA Denizcilik S..
 YÜTEK Denizcilik
 BURTRANS Shipping
 AKNUR Denizcilik
 DESTİNA Deniz Taş..
 ALZE Turizm
 EFEMAY Denizcilik..
 CAN Dış Tic. ve L..
 ÇAKIROĞLU Denizci..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim