Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
09 Mayıs 2024
Haber
Anket
NATO'nun 30 gemisi Akdeniz'de toplandı
NATO'nun Dynamic Mariner-23 Tatbikatı kapsamında üye ülkelere ait 30 savaş gemisi ve 6 bin personel, İtalya açıklarında bir araya geldi. Türkiye tatbikata karargâh subayı ve gözlemci personel gönderdi.

NATO'nun en önemli deniz tatbikatlarından olan Dynamic Mariner-23 Tatbikatı, 23 Ekim tarihinde Orta Akdeniz'de başladı. 6 Kasım'a dek sürecek tatbikat, Akdeniz'deki İtalyan karasularında, uluslararası sularda ve bunların üzerindeki hava sahasında gerçekleştirilecek.



Tatbikata ilişkin konuşan NATO Müttefik Deniz Komutanı Yardımcısı Tuğamiral Stefan Pauly, “Dynamic Mariner, denizcilik alanındaki en önemli tatbikatlardan biri. Bu yalnızca katılan birçok ülke arasındaki deniz işbirliğini güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda saldırganlığa karşı hazırlığımızı da geliştiriyor. Böylece tehditleri caydırmaya ve İttifak'ı savunmaya hazır oluyoruz.” dedi. NATO'dan yapılan açıklamada ise tatbikat hakkında şu bilgiler paylaşıldı:

“Dynamic Mariner-23 Tatbikatı, benzeri görülmemiş bir denizcilik işbirliği ve hazırlığını sergiliyor. Bir yıllık titiz bir planlamanın ardından gerçekleştirilen bu tatbikat, personel ve askeri varlıkları, gelecekteki olası kriz ve tehditlere etkin bir şekilde yanıt vermeye hazırlamak üzere tasarlanmış bir dizi zorlu senaryodan geçirecek.

DENİZALTI SAVUNMA, GEMİYE ÇIKMA

“NATO Müttefik Deniz Komutanlığı (MARCOM) tarafından yönetilen tatbikat, 2024 yılında NATO Mukabele Kuvveti Deniz Unsur Komutanlığı (NRF/M)'nı Türkiye'den devralmaya hazırlanan İtalyan Donanması için hayati bir eğitim niteliği taşıyor. NRF, kara, hava, deniz ve özel harekât gücünden oluşan ve İttifak'ın, ihtiyaç duyduğu her zaman ve her yerde hızla konuşlandırabileceği, son derece hazır ve teknolojik olarak gelişmiş çok uluslu bir kuvvet.

“Dynamic Mariner Tatbikatı'na katılanlar denizaltı savunma harbi, hava savunma harbi, amfibi operasyonlar, mayın karşı tedbirleri, gemiye çıkma tatbikatları, boğma noktası geçişi ve kritik altyapıyı (CUI) koruma operasyonları dahil olmak üzere çok çeşitli eğitim faaliyetlerine katılacaklar. Yetenekler, hava, kara ve denizin yanı sıra siber savaş da dahil olmak üzere asimetrik savaş alanı gibi çoklu alanlarda test edilecek.”

30 GEMİ 6 BİN PERSONEL

Tatbikatta ABD, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Yunanistan, Polonya, Portekiz, Romanya, İspanya, Belçika, Kanada ve Türkiye olmak üzere toplam 14 ülkeden 6 binden fazla asker, kurmay subay ve gözlemci yer alacak. İtalyan uçak gemisinin de katılacağı eğitimlerde, yaklaşık 30 savaş gemisi, denizaltılar, helikopterler, Harrier ve F-35B gibi savaş uçakları kullanılacak. Bu unsurlar fiili atış eğitimleri de düzenleyecek.

TÜRKİYE GEMİ GÖNDERİYOR MU?

Her ne kadar NATO'nun açıklamasında Türkiye katılımcı ülkelerden biri olarak gözükse de, Milli Savunma Bakanlığı tatbikata karargah subayı ve gözlemci personel göndereceğini duyurdu. MSB'nin açıklamasında şöyle denildi:

“Dynamic Mariner/Mare Aperto 2023-II Tatbikatı, 23 Ekim-6 Kasım 2023 tarihleri arasında Orta Akdeniz’de icra edilecektir. Tatbikat, 2024 yılında NATO Mukabele Kuvveti Deniz Unsur Komutanlığı görevini devralacak ITMARFOR’un eğitimi ve sertifikasyonunu sağlamak maksadıyla NATO Müttefik Deniz Komutanlığının yönetiminde icra edilecektir. Tatbikata, Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızdan personel desteği kapsamında karargâh subayları ve gözlemci personel ile iştirak edilecektir.” Dynamic Mariner'in geçen yılki ayağı Türkiye'de düzenlenmiş ve Türk Silahlı Kuvvetleri, gemi ve uçaklarıyla tatbikata fiilen iştirak etmişti.




Kaynak: Aydınlık
Eklenme tarihi: 26.10.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AREL Denizcilik
 ERDOĞDU Denizcili..
 THE MOORİNGS Yach..
 HDR Denizcilik
 ABALCO
 ERLER denizcilik ..
 ALEYNA denizcilik
 DOJİ Denizcilik
 İÇDAŞ A.Ş.
 MED MARİNE Kılavu..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim