Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
08 Mayıs 2024
Haber
Anket
Cumhuriyetin 100'üncü yılı tüm yurtta coşkuyla kutlandı
Cumhuriyetin 100. yılında yurdun dört bir yanından renkli görüntüler geldi. İstanbul Boğazı’nda Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla İstanbul Boğazı'nda dron, havai fişek ve ışık gösterileri gerçekleşti. Öte yandan Solotürk ve Türk Yıldızları gösteri uçuşu da İstanbul Boğazı'nda yer aldı. Havanın kararmasıyla düzenlenen havai fişek ve ışıklı gösteriye vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Türk tarihinde ilk defa Boğaz'dan 100 donanma gemisi geçişini gerçekleştirdi.



29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tüm yurtta heyecanla başladı. Cumhuriyet’in 100. yılı İstanbul Boğazı'ndaki görkemli şölenle kutlandı. Türk yıldızları ve Solo Türk pilotları Boğaz'da eşsiz bir gösteri sergilerken, gökyüzüne 100 rakamı çizen pilotlar keyifli anlar yaşattı.



İstanbul Boğazı'nda Cumhuriyet’in 100. yılı coşkuyla kutlandı

İstanbul Boğazı'nda Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla görkemli gösteri düzenlendi. Türk yıldızları ve Solo Türk pilotları Boğaz'da eşsiz bir gösteri sergiledi. Gökyüzüne 100 rakamı çizen pilotlar keyifli anlar yaşattı. Ardından Türk tarihinde ilk defa Boğaz'dan 100 donanma gemisi geçişini gerçekleştirdi. Anlamlı gösteride TCG Anadolu rehberliğinde TCG Nusret, Derya, 11 Fırkateyn, 10 Denizaltı, 4 Korvet, 4 Karakol gemisi, 17 Hücum bot, 8 mayın avlama gemisi, 5 akaryakıt gemisi, 5 amfibi çıkarma gemisi, 10 tank çıkarma gemisi, 18 yardımcı sınıfı gemisi, 5 sat/atak botu geçiş yaptı. Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları havai fişek ve ışıklı dron gösterisi ile son buldu.



Dron, havai fişek ve ışık gösterileri gökyüzüne yansıdı

İstanbul Boğazı'nda Solotürk ve Türk Yıldızları gösteri uçuşu gerçekleştirdi. 100 geminin eşlik ettiği gösteriye sahil kenarlarında bulunan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bu gösterilerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100. Yıl Hitabı'nı gerçekleştirdi.

Hitabın ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde dron, havai fişek ve ışık gösterileri yapıldı.

Dron ile gökyüzüne Türk bayrağı, Türkiye haritası, atın üzerinde Atatürk ve ay yıldız görseli oluşturuldu. Ayrıca, 'Yaşasın Cumhuriyet' ve 'Türkiye Yüzyılı' yazıldı.Gösteriler büyük beğeni topladı.



BAĞDAT CADDESİ’NDE ‘BÜYÜK CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ’

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü, Kadıköy'de coşkuyla kutlandı. Bağdat Caddesi'nde düzenlenen Cumhuriyet yürüyüşleri ile her yıl 29 Ekim kutlamalarının merkezi haline gelen Kadıköy Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde de coşkulu kutlamalara ev sahipliği yaptı.

Bağdat Caddesi'nde gerçekleşen “Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü” saat 19.23'te Suadiye Işıklar’da başladı. Yürüyüşe binlerce vatandaş akın etti. Kadıköy Belediyesi tarafından binlerce Türk bayrağı, Atatürk posteri ve meşalenin dağıtıldığı yürüyüş, İskele Sokak'ta son buldu.

Kadıköy'de 100. yıl coşkusu, Zülfü Livaneli'nin Caddebostan Sahili'nde verdiği konserle son buldu.



Eskişehir’de Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel, gondollarla fener alayı

ESKİŞEHİR'de, Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümü nedeniyle Porsuk Çayı’nda gondollarla fener alayı düzenlendi. Binlerce Eskişehirli çay kıyısında, alayı Türk bayraklarıyla karşıladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Porsuk Çayı’nda gondol ve teknelerle fener alayı düzenledi. Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen fener alayında binlerce Eskişehirli, gondolların gelişini çalınan marşlar eşliğinde bekledi. Fener alayı Köprübaşı mevkisinden başlarken, çay kıyısında bekleyenler ellerinde bayraklarla fener alayının geçişini izleyip, bu anları cep telefonlarına kaydetti.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, gondolundan halkın bayramını ve fener halayını kutlarken, gondol ve teknelerden yakılan meşaleler renkli görüntüler oluşturdu. Etkinlikler kapsamında ışık gösterisi ile fener alayının geçişi sonunda Porsuk Çayı üzerinde flyboard gösteri yapıldı. Gökyüzü atılan havai fişekler aydınlandı.



KIRIKKALE'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında fener alayı yürüyüşü düzenlendi.

Kırıkkale Belediyesi'nin düzenlediği etkinlik kapsamında binlerce Kırıkkaleli, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Baştuğ'un da yer aldığı fener alayı, mehter takımı eşliğinde, Atatürk Bulvarı, Ankara Caddesi ve Zafer Caddesi'nden geçti. Etkinlik, mehter takımının gösterisinin ardından sona erdi.

Yürüyüş sonrası açıklamada bulunan Vali Makas, "Bugün Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcını yaşıyoruz. Kırıkkaleliler sabahtan beri coşkulu bir şekilde kutlamalara katıldı. Belediyemizin organizasyonunda Mehter Takımımızın eşliğinde, askerimiz, polisimiz 7'den 70'e tüm halkımızın katılımıyla Fener Alayıyla taçlandırdık. Şu anda Cumhuriyet Meydanı'nda 25 bin Kırıkkaleli hemşehrimiz yürüyüşe eşlik etti. Cumhuriyeti, atasını ve ecdadını sahiplendiklerinden dolayı herkese teşekkür ederim" dedi.




Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 30.10.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SAN-MAR Denizcili..
 HDR Denizcilik
 IEC Denizcilik
 KARAN Gemi İşl. İ..
 EREĞLİ Denizcilik..
 LORİ Denizcilik
 DALYAN Denizcilik
 TRANSATLANTIK Den..
 OZI Yatching
 SDS Denizcilik ve..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim