Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
31. gemisini aldı yine "Türk bayrağı farkı" ödeyecek
2009 cirosu 1.3 milyar doları bulan, bu ylı 1.5 milyar doları hedefleyen İzmir merkezli Arkas Holding, 2.500 konteyner taşıma kapasitisine sahip olan Türk bayraklı gemiyi filosuna kattı.

Vivien A adı verilen bu gemiyle birlikte Volkswerft Stralsund tersanesinden 17’nci siparişini teslim alan Arkas, geminin Türkiye’de alanında en büyük olduğunu bildirdi. 2 futbol sahası büyüklüğündeki, 220 metre uzunluğundaki gemi, 16 Knot hızla giderken günde 35 ton yakıt tüketiyor. Son teknolojiyle donatılan gemide kaptan ve yardımcı kaptanla birlikte toplam 18 kişi çalışıyor.

Kriz İtalyanları vurdu

3 yıl önce kendilerine 41 milyon dolara teklif edilen bu gemiyi o dönemde pahalı olduğu gerekçesiyle almadıklarını belirten Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, bundan 4 ay önce aynı geminin sipariş iptali yüzünden boşa çıktığını, bu kez kendilerine gelen yeni teklifi değerlendirmeye aldıklarını söyledi. Arkas, İtalyanların kriz sebebiyle verdiği 5 gemi siparişini iptal etmesiyle bu geminin boşa çıktığını anlattı.

Arkas, tersanenin peşinat olarak aldığı, İtalyanların yaktığı 15 milyon euro’yu düştükten sonra kendilerine “27 milyon euro’ya alın” teklifiyle geldiğini belirtirken, son pazarlıkta dev gemiyi 23 milyon eoru’ya aldıklarını açıkladı.

Lucien Arkas, geminin ikizini ise 24 milyon euro’ya aldıklarını onun da önümüzdeki yıl filoya katılacağı bilgisini verdi.

İspanya kervana katılırsa

Yunanistan’daki krizin ‘büyük ticari partner’ olmadığından dolayı Türkiye’yi derinden etkilemeyeceğini hatırlatan Lucien Arkas, “Yunanistan bozmaz da, bir tek Yunanistan olsa iyi. İspanya kervana katırılırsa bu kriz hepimizi vurur” dedi. Arkas, “Dost zor günde belli olur. Tayyip bey çok akıllıca bir iş yapıyor, oraya gitmekle. Yunanistan’ın kemer sıkma politikası iki ülke arasındaki ilişkileri iyiye götürür” diye konuştu. Arkas, 110 milyar euro’luk borcun değil 3 yılda 20 yılda zor ödeneceğini, Yunanlı ortaklarının da bu işin içinden çıkamadığını iletti.

6 milyon euro’luk fark

Lucien Arkas, filolarındaki 31 geminin de Türk bayrağı taşıdığını söyledi. Türk bayrağı taşımanın kendilerine her bir gemi için yılda 200 bin euro’luk ek yük getirdiğini, bunun da toplamda 6 milyon dolara işaret ettiğini ifade eden Lucien Arkas, yabancı bayrak taşımaları durumunda bu ek yükten kolayca kurtulma fırsatı olmasına karşılık kesinlikle Türk bayrağı taşımaktan vazgeçmeyeceklerini sözlerine ekledi.

Akdeniz’de çok iş var

12 ülkede, 645 çalışanla Akdeniz ve Karadeniz bölgesinde Türk bayraklı dev bir filoyu global ağa açan Arkas’ın şimdiki hedefi Suriye, Lübnan ve Libya. “Denizcilikte global devleri, riskli bulduğu bölgelerde ‘Biz burdayız’ diyerek temsil ediyor oralarda büyüyoruz” diyen Lucien Arkas, “Uzağa gitmeye gerek yok, Akdeniz’de çok iş var” dedi.

2 yıldır Türkiye’den ‘tablo’ almıyor...

İş dünyasının önde gelen isimlerinden, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Lucien Arkas aynı zamanda sanat piyasasında da etkili bir isim. Sayısı 800’ü aşan büyük bir resim koleksiyonuna sahip olduğunu belirten Lucien Arkas, “Türkiye’nin en büyük resim koleksiyonu sizde mi?” denildiğinde mütevazi bir şekilde “Bilmem, olabilir” diyor.

Son dönemde Türkiye’de iş dünyasının tablolara, müzayedelere olan ilgisi hatırlatıldığında Arkas, şunları söylüyor: “2 yıldır Türkiye’den almıyorum. Fiyatlar çok uçtu. 20-25 bin dolarlık resimler, 250 bin dolara alıcı buluyor. Hatta bazen ‘Bu kadar ediyorsa bende eldekileri satsam mı’ diye düşündüğüm oluyor.”

Arkas’ın elindeki koleksiyonun tahmini değeri 40-50 milyon dolara işaret ediyor. Arkas, 300 yıl önce Fransa’dan İzmir’e gelen bir ailenin temsilcisi. Elinde Osmanlı dönemine uzanan eserler var. Sotheby’s, Christie’s gibi global ağların müşterisi olan Arkas’ın elindeki en değerli parçası 8-10 yıl önce ABD’deki müzayededen aldığı bir ‘Renoir’... Fiyatı ise evdeki defterde saklı.

Şarabına isim arıyor ‘konferans bağı’ yolda

İdol şaraplarının da sahibi olan Lucien Arkas, “Şarap holdingden ayrı. Benim şahsi işim” dedikten sonra bu alanda iki önemli gelişmeyi paylaşıyor. İlki, ‘isim değişikliği’... 2 yıl önce aldığı İdol’ün şarap piyasasında iyi bir ismi olmadığını belirten Arkas, bağbozumu dönemine kadar (eylül) yeni bir isim için arayışta.

“İdol için 1.200 dönümlük üzüm bağımız var” diyen Arkas, yapılan yatırımla birlikte bağın tepe noktasına ‘tadım yeri, toplantı salonu, restoran’ yapacağını belirtiyor. Arkas, “Şirketler konferans için otele gitmek yerine artık bizim bağa gelecek’ diyerek, ‘konferans oteli’ni ‘konferans bağı’na çeviren yeni bir iş fikrine öncülük ediyor.

Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 10.05.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AR Shipping
 ATASOY Grup Deniz..
 GÜRDENİZ Deniz na..
 EVRİM 1 Tur Tekne..
 LÜFER Turizm orga..
 MIRAGE
 AYANOĞLU Denizcil..
 İDÇ Denizcilik
 GEMAK Şirketler G..
 ÜTOPİK Rekreasyon..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim