Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Nisan 2024
Haber
Anket
3 gemi 9 bin turist getirdi
İzmir Alsancak Limanı'na aynı günde 3 yolcu gemisi yanaşırken, 9 bine yakın turist kente ayak bastı. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Alsancak Limanı'na daha fazla geminin gelebileceğini, bu yönde talepler olduğunu söylerken, verilen hizmet kalitesinin yetersizliğine dikkat çekti.

Kruvaziyer turizminin gelişen merkezlerinden İzmir, ‘Aiad', ‘MSC' ve ‘Costa' firmalarının dev yolcu gemilerinin 3'üne aynı anda ev sahipliği yaptı. 9 bine yakın turist İzmir'i görme imkanı bulurken, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da yoğunluğu yerinde gözlemledi, incelemelerde bulundu. İzmir'in altın bir fırsat yakaladığına, sokak, cadde ve çarşıların turistlerde dolduğuna dikkat çeken İTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, şöyle dedi:

“3 gemiyle birlikte 9 bin kişi İzmir'de. Kruvaziyer turizmine her şeyiyle hazır kent görüntüsü vermeyi arzu ediyorduk ama maalesef elimizde olmayan gecikmeler yaşanıyor. Burada Liman Müdürlüğü, Devlet Demiryolları, Emniyet Müdürlüğü hepsi özveriyle hizmet veriyor. Görünen aksaklık yok ama hizmet kalitesi yok. Avrupa'nın istediği standartta hizmet kalitesi vermediğimiz sürece bu gemilerin burada kalıcı olması veya sayılarının artması mümkün değil. Onun için ne yaparsak yapalım, uzlaşarak, kararlaştırarak mutlaka 1 gün önce liman yerini belirleyip limanla ilgili çalışmalara başlamamız gerekiyor. Bu altın fırsatı kaçırmayalım. Şu anda buradaki hizmet 5'inci sınıf hizmet ve İzmir'e yakışmıyor.”

Yerel yönetimlerin kruvaziyer liman ile ilgili taleplerine 1.5 yıldan bu yana yanıt vermediğini belirten Demirtaş, şöyle devam etti:

“Üçkuyular'da yapmayı düşündüğümüz liman ile ilgili halen görüş belirtmediler. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Şehrin planlamasını yapan kurum değiliz, ancak önerebiliriz. Önerimizi yaptık ama bunun karşısında yanıt beklemek en tabii hakkımız. Limana ihtiyacımız var bunun gerekliliğini herkes biliyor. Bir türlü adım atamıyoruz. Adım atmazsak bu altın fırsat kaçacak. Sadece Büyükşehir Belediyesi değil devletinde karar vermesi lazım. Turizm ve Ulaştırma Bakanlığı da görüş bildirmeli. Üç geminin birada olduğu gün Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırımı da buraya bekliyoruz. İzmir'in bir sorununu yerel yönetimle uzlaşarak çözsün. İzmir Limanı'nda kalite yok ama gelen misafirlerimizin gemilerine giriş çıkışını sağlıyoruz. Yanaşma yeri, rıhtım, yolcu salonu eksiklikleri var. Bir gemi daha gelse yük limanına yanaştıracaktık. Zaten şu anda potansiyel var. Gemiler yer olmadığı için İzmir'i programına alamıyor. Bu yıl beklentimiz daha çok gemiydi. İzmir'e gelen gemi şirketi sayısı 10'dan fazla. İzmir'i tüm gemi fuarlarına giderek tanıtıyoruz. Bu tabloya bakarak firmalar buraya gelmez. Potansiyelimizi bu yüzden kullanamıyoruz. Rıhtıma 2.5 gemi yanaşma kapasitemiz var. Bir geminin burnun yarısı dışarıda. Mutlaka ve mutlaka geleceği görerek en az 10 geminin yanaşacağı yeri sağlamalıyız. Bu 1 veya 2 limanla olabilir.”

Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 11.05.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LİDER Gemi San.Tu..
 GENTA
 KEREM Denizcilik
 ASYA Ro-Ro Tur. N..
 CSM Denizcilik ve..
 ALFA SİSMİK Deniz..
 ARMADOR Denizcili..
 PASİFİK Gemi Onar..
 DİZMAN Denizcilik
 DEAR B Ltd.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim