Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İHH'dan Gazze'ye üçüngü gemi
Pek çok STK’nın organizesiyle önceki akşam Bağcılar Olimpik Kapalı Spor Salonu’nda Filistin’e destek gecesi düzenlendi. Gecede konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Yıldırım, üçüncü geminin müjdesini verdi.

İlim Kültür ve Rahmet Derneği (İKRA), İlim Kültür ve Araştırma Derneği (İLKAD), Teneffüs Eğitim ve Kültür Derneği, Sosyal Doku Derneği ve Kuyulu Cami Yardımlaşma Derneği gibi pek çok STK’nın organizesiyle önceki akşam Bağcılar Olimpik Kapalı Spor Salonu’nda Filistin’e destek gecesi düzenlendi.

Geceye Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Saadet Partisi Bağcılar İlçe Başkanı Ali Bozkurt, Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ile çeşitli STK üyeleri ve yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı.

Gece, Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra İKRA Başkanı Av. Emin Atalay tertip heyeti adına açılış konuşmasını yaptı. Atalay, geceye destek veren herkese teşekkür etti. Ve “Filistin davasında üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız” dedi.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise Filistin davasının dünyanın en önemli meselelerinden birisi haline geldiğini söyleyerek hiçbir gücün bunun karşısında duramayacağını dile getirdi. Dünya üzerinde yaşanan bütün savaşlarda öldürülen tarafın Müslümanlar olduğunu belirten Yıldırım, Müslümanların ancak birlikte hareket ederek zulümlerden kurtulabileceğini söyledi.

Tarihin en büyük eylemlerinden

Filistin için, dünyada bugüne kadar yapılmış tarihin en büyük eylemlerinden birini yapacaklarını dile getiren Yıldırım şunları söyledi: ‘‘Gemilerle Filistin’e yapacağımız insani yardım çalışması bugüne kadar yapılmış en büyük yardım çalışması olacak. Biz Filistin’i bir bütün olarak görüyoruz. Hiçbir kurum, yapı ve örgüt ayrımı yapmıyoruz. Bizim için Filistin bir bütündür. Yardım çalışması ile ilgili size buradan 2 müjde vereyim. Birincisi, İHH olarak 3. gemiyi de almış bulunuyoruz. 4 bin 400 tonluk yeni yük gemimizle Gazze’ye gidecek toplam gemi sayısı 9 oldu. İsrail’in tehditlerine boyun eğmeyeceğiz. Ambargoyu delmede kararlıyız. İkinci müjde ise Gazze’ye gidecek gemilerden ilki, bu gece saat 01.00’da İrlanda’dan yola çıkıyor. Bizim gemilerimiz de 21 Mayıs’ta İstanbul’dan yola çıkacak. O gün gemilerin binlerce kişi tarafından uğrulanmasını bekliyoruz.’’

Yıldırım, katılımcılara seslenerek “Bir gün gelecek sizinle omuz omuza Mescid-i Aksa’da özgürce namaz kılacağız” diye konuştu.

1 TL de olsa Filistin’e gönderin

Prof. Dr. Ahmet Ağırakça da, herkesi Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım çalışmasına destek olmaya çağırdı. Ağırakça, “1 TL de olsa bu gemilerle Filistin’e gönderin. Bu çorbada mutlaka tuzunuz olsun” dedi.

Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak ise yaptığı konuşmada, İsrail’e karşı küresel bir intifadanın başlayacağını söyledi. Dilipak, İslam ülkelerini işgal eden ABD ve İsrail’e seslenerek, “Allah Amerika’dan da, İsrail’den de daha büyüktür” dedi.

Grup Genç ve Ömer Karaoğlu, ezgileri ile geceye renk kattı.


Eklenme tarihi: 14.05.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ECE Gemi İnşaa
 MARMARA Deniz Taş..
 GLOBUS Uluslarara..
 KASAPOĞLU Yat Tur..
 SAFİR Gemi Tasima..
 NECATİ KALKAVAN Ş..
 DENLİ Denizcilik
 MEGASTAR Daily Bo..
 CM Denizcilik San..
 UTL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim