Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Kınalıadaya giderken alabora olan tekneden 1 kişi kurtuldu
Şiddetli lodosun etkili olduğu Marmara Denizi'nde Kınalıada'ya giden bir balıkçı teknesi battı. 5 kişiyi taşıyan teknede Abdülkadir Himmet, 6 saat dalgalarla mücadele ettikten sonra kurtuldu, diğer 4 kişi ise kayboldu. Deniz polisi ve Sahil Güvenlik dalgıçlarının gün boyu yaptığı arama çalışmalarından sonuç çıkmadı.

Marmara Denizi'nin Kınalıada açıklarında 5 kişiyi taşıyan tekne battı. Alabora olan teknedeki bir kişi kurtarılırken, kayıp 4 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Olay, tekneden kurtulan 6 saat denizde kurtulmak için mücadele eden Abdülkadir Himmet'in ihbarı ile ortaya çıktı. Kayıp kişilerin Cihan Şahin (27), Yücel Yazgan (28), Şerafettin Yakar (27) ve Tolga Baştepe (20) olduğu öğrenildi. Alabora olan tekne Maltepe açıklarında ilerleyen saatlerde bulundu.

Dün sabaha karşı 02.00 sularında meydana gelen kaza, bir arkadaşlarının düğününden dönen 4 gencin vapuru kaçırıp, adadan çağırdıkları Tolga Baştepe'ye ait motorlu balıkçı teknesi ile adaya gitmek isterken yaşandığı ortaya çıktı. Dönüş yolunda tekne su almaya başlayınca batacaklarını anlayan gençler, üzerlerindeki eşyaları çıkararak yüzmeye hazırlandı. Kazadan kurtulan Abdülkadir Himmet'in anlattıklarına göre, eşyalarını çıkararak suya atlayan gençler, şiddetli dalgalar sebebiyle bir süre sonra birbirlerini kaybetti. Adaya doğru yüzmeye çalışan Himmet, başarılı olamayınca bu kez Maltepe sahiline doğru yüzmeye çalıştı. 6 saat kadar suda kalan Himmet, Maltepe sahiline 500 metre kala adaya sefer düzenleyen yolcu motoru tarafından fark edilince son anda kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı'na bağlı bir helikopter ve 2 Sahil Güvenlik botu ile İstanbul Deniz Polisi Sualtı Grup Amirliği'ne bağlı ekiplerin başlattığı arama ve kurtarma çalışmaları sırasında alabora olan tekne Maltepe açıklarında bulundu. Tekne, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait gemi ile Bostancı İskelesi'ne getirildi. Maltepe sahilinde dalgıçlar arama yaptı.

Dua ettim, Kelime-i Şehadet getirdim

6 saat yüzerek kurtulan Abdülkadir Himmet, tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilmesinin ardından Adalar Polis Merkezi'nde ifade verdi. Denizde tek başına mücadele verirken neler hissettiği sorulan Himmet, şunları söyledi: "Annemi, babamı ve kardeşlerimi düşündüm. Aileme evlat acısını yaşatmak istemiyordum. Çok dua ettim. Kelime-i Şehadet getirdim. Ayaklarıma kramp girdi. Ayağımı çekiyorum, tedaviyi kendi kendime yapıyorum. Sırtüstü hareketsiz kalıp dinlendim. Yuttuğum suyu atmak için kusuyordum.

Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 17.05.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERENLER Denizcili..
 ARZU Denizcilik v..
 ASPET Gemi
 OBA Denizcilik
 BEYA Denizcilik
 TROY M.A.T.
 DOLFİN Denizcilik..
 FORSA Yatçılık
 MAK Denizcilik Ti..
 ÇİFÇİLER Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim