Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Fethiye'de denize atık bırakan gemi tepki çekti
Fethiye'ye 3 günlüğüne gelen Avusturya bayraklı Carinthia VII isimli lüks yatın Fethiye Körfezi'ne atık bırakması tepkilere neden olurken Belediye Yetkililerinin para veriyorlar, vip yolcular açıklaması daha çok tepki çekti.

3 gün öce Fethiye Limanına demirleyen Avusturya bayraklı Carinthia VII isimli lüks yat dün gece saat 24.00 sıralarında körfeze atık bırakmaya başladı. Bu durumu gören ve orada bulunan vatandaşlar ise önce zabıtayı, ardından sahil güvenliği arayarak yardım istediler. Bir süre sonra limana yaklaşan sahil güvenlik botunu gören yat personeli, atık bırakmayı durdurarak motorları kapattı.

Kıyıya gelerek vatandaşlardan bilgi alan sahil güvenlik personeli suçüstü olmadığı için işlem yapamayacağını söyledi. Sahil güvenliği arayan duyarlı vatandaşlara deniz üzerinde atık gördüğünü ve kokudan da bu durumu anladığını söyleyen sahil güvenlik personeli, suçüstü olmadıktan sonra işlem yapamayacağını ama rapor tutacağını belirtti. Sahil güvenlik personelinin olay yerinden ayrılmasından sonra Fethiye Belediyesi Liman Müdürlüğü'nde görevli bir personelin yanlarına geldiğini söyleyen ve adının açıklanmasını istemeyen S.B. adlı vatandaş, liman müdürlüğünde görevli personelin kendilerine oradan ayrılmaları yönünde uyarıda bulunduğunu söyledi. S.B. " Saat 22.00 gibi limana balık tutmaya gittik. Saat 24.00 gibi oltalar oraya doğru kayıyordu. Akıntı ve kokuyu bir motor sesiyle beraber duyduk. Zabıtayı ve sahil güvenliği aradık. Sahil güvenlik botu 10 dakika sonra geldi. Uzaktan botu görünce atık bırakma motorunu kapattılar. Sahil guvenlik astsubayı geldi, abi atmışlar doğru denizin üzerinde görünüyor dedi. Ama tespit edemeyiz suçüstü olması lazım dedi. Bu sırada teknedeki adamlar bize bakarak sağı solu aramaya başladılar. Az sonra Fethiye Belediyesi Liman Görevlisi Okan Arıkan beyin güvenlik elemanı bisikletiyle. Bize burada balık tutmak bugünlük yasaklandı dedi. Bende öyle saçma şey olmaz dedim. Yanımda Okan beyi ara dedim ver dedim ikna olmadı. Fethiye Belediyesi Marina Görevlisi Okan Arıkan beyi aradı bende ikna ettim telefonu aldım. Okan beye telefonda para veriyor bunlar sizde göz yumuyorsunuz dedim. Okan bey ise orada vip yolcular var. Belediyeye 15 milyar ödediler dedi. Sabah saatlerinde ise Belediye Başkanı Behçet Saatcı'yı aradım. Başkan bu durum ve yapılan yanlış, aslını öğreneceğim dedi. Para verse de kimsenin denizi kirletmeye hakkı yok dedi. Gece ise astsubaya bir şeye yapamayacak mısınız dediğimde abi ben tutanak tutuyorum dedi" şeklinde konuştu.


Kaynak: BeyazGazete
Eklenme tarihi: 19.05.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PRUVA Denizcilik ..
 SERHAT Feribot A...
 TGS Shipping Serv..
 ELBA Denizcilik
 EMRE Denizcilik
 MARİNTEK Danışman..
 ATLANTİS Deniz Na..
 EVRİM 1 Tur Tekne..
 MERİÇOĞLI-1 Yat I..
 MARMARA RoRo
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim