Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Özgürlük Filosu'nu komandolar basacak!
İsrail, Gazze'ye insani yardım taşıyan Özgürlük Filosu'nu savaş gemileriyle engelleyecek. İsrail'in 20 mil açığında durdurulacak gemiler, geri dönmedikleri takdirde deniz komandoları operasyon düzenleyecek.

İsrail Ordusu, ambargo altındaki Gazze'ye insani yardım malzemeleri getiren 'Özgürlük Filosu'ndaki gemileri savaş gemileriyle durduracak. İsrail Savunma Bakanlığı gemilerin Gazze'ye girişini yasakladı. İsrail Dışişleri, ilgili ülke temsilcileriyle üçüncü kez görüştü ve 'Gemileri engelleyin' çağrısı yaptı. İsrail'in 'Yediler' olarak adlandırılan dar kabinesi de, filonun durdurulmasına ve yardım malzemelerinin Gazze'ye transferine karar verdi. İsrail Ordusu'ndan bir yetkili, 'İsrail savunma güçleri ve donanması, hükümetin verdiği talimat doğrultusunda gemilerin Gazze kıyısına ulaşılmasını engellemek amacıyla hazırlık yapıyor'' dedi.

OPERASYON KARARTILACAK

'Yediler'in toplantısında 'gerekirse güç kullanılarak gemilerin Aşdod Limanı'na getirilmesi kararına varıldı', gemideki eylemcilerin tutuklanması ve ülkelerine geri gönderilmesi kabinece benimsendi.
Yedioth Ahranot gazetesi 'Denizde İhtilaf' başlıklı haberinde, ordunun önce gemileri İsrail karasularına girmemeleri yönünde uyaracağını, uyarıya rağmen girmeleri halinde deniz komandolarının gemileri durduracağını bildirdi. Gemilerde patlayıcı olup olmadığının araştırılacağı, yolcuların Aşdod'daki özel bir tesise getirileceği belirtilen haberde, özel bir elektronik karartma mekanizması uygulanarak gemilerdeki operasyonun basın yayın organlarına yansımasının önleneceği, malzemenin de kontrolden geçirilip Gazze'ye nakledileceği kaydedildi.

Gemide İsrailli milletvekili var

'RotamIz Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kampanyası kapsamında Gazze'ye yola çıkacak 9 gemide, 750 kişi bulunuyor. Dün akşam saatlerinde Antalya Limanı'ndan yola çıkma hazırlığı yapılan 'Mavi Marmara'' gemisinde 34'ü yabancı uyruklu 50 gazetecinin yanı sıra Kuveyt, Cezayir, Ürdün, Yemen, Bahreyn, Fas, Mısır ve İsrail'den 25 milletvekili bulunuyor. 750 yolcunun 560'ı 'Mavi Marmara''da yer alıyor. Türkiye'den çıkan gemide, 2 bin 104 ton çimento, 600 ton inşaat demiri ve 50 ton fayans, ''Defne Y''de 150 ton demir, 98 jeneratör, 90 prefabrik konut, 16 oyun parkı, tıbbi malzemeler, ilaç, kırtasiye malzemeleri, gıda, tekstil ürünleri ve çeşitli inşaat malzemeleri bulunuyor. 'Mavi Marmara'' ile diğer 8 gemi bugün Kıbrıs'ın güneyinde uluslararası sularda buluştuktan sonra Gazze'ye doğru yol alacak.

Dışişleri: Gerilim istemiyoruz

DIŞİŞLERİ Bakanlığı Sözcüsü Özügergin, Gazze'ye yardım filosuna ilişkin olarak, yapılan yardım teşebbüsünün insani yardım faaliyeti olarak algılandığı takdirde, istenmeyen sorunların önlenebileceğini düşündüklerini söyledi. İsrail, Mısır ve başka ülkelerle temaslar yapıldığını söyleyen Özügergin, 'Tel Aviv Büyükelçiliği devrede. Bu siyasi bir şov değil. Bu, insanlara ihtiyaç duydukları yardım malzemesini sıra dışı yollardan da olsa ulaştırılması meselesidir. Bunu böyle algılayın diye söyledik. Cevaplarını hep birlikte göreceğiz' diye konuştu.


Kaynak: Akşam
Eklenme tarihi: 28.05.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AYKOP Gemi
 OMSAN Lojistik A...
 DUMAN Gemicilik v..
 DMV Denizcilik
 MİRAGE Hotel
 FUL Denizcilik Lt..
 TİM Gemi Mühendis..
 MEKE Group
 ERS Denizcilik
 KOÇ Topluluğu
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim