Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kredi Garanti Fonu desteklerse filoya 100 gemi eklenecek 30 bin kişi iş bulacak
Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Metin Kalkavan, Kredi Garanti Fonu’nun, Mayıs ayında çıkan bir kararname ile teminat vermesi beklenen 60-100 geminin, eğer taahhüt olarak faydalanılacak rakam 400-500 milyon dolara ulaşırsa, minimum bir senede 30 bin kişiye istidham sağlayacağını söyledi.

Kalkavan, Yunanistan’da gerçekleştirilecek “Posidonia-2010” adlı denizcilik fuarını ziyarete giden DTO üyelerini taşıyan tarihi “Ankara Gemisi”nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kalkavan, 13 Mayıs 2010’da çıkan, Kredi Garanti Fonu’nun ‘asgari yüzde 15’i tamamlandı’ diye kabul edilen gemilerin tamamlanması için ilgili şirketlere işletme kredisi ve/veya yatırım kredisi sağlanmasına teminat vermesini öngören kararnamenin Temmuz ortalarından itibaren uygulanmaya başlayacağını söyledi.

Bu kararnamenin denizcilik sektöründe Türkiye’de yapılan ilk uygulama olduğunu belirten Kalkavan, yarım kalan gemilerin tamamlanmasına destek çıkacak bu kararnamenin beklentilerini şöyle anlattı: “Resmi olarak 2009 Ağustos verilerine göre, Türkiye’de 194 ana sınıfta gemi inşa halinde görünüyor. Yan sınıf gemiler de dahil edilirse 280 adet. Ancak bunlardan kabaca 60-100 arasında geminin tamamlanmasını kapsayacağı tahmin ediliyor.

Kredi Garanti Fonu’ndan taahhüt olarak faydalanılacak rakam 400-500 milyon dolar olabilir. Bu 60-100 gemi, minimum bir senede, eğer bu rakamlara ulaşırsa, 30 bin kişiye istihdam sağlayacak. Bu kararla çok yavaşlayan, ivme kaybeden sektörümüze ivme kazandıracağız ve atıl donmuş yatırım kaynağını ekonominin içerisine kazandıracağız. Bankalarda donuk vaziyette olan 2,5 milyar dolar civarında bir gemi kredisini de yüzde 20 katkı payı yaparak aktif hale getirip değerlerinin artmasını sağlayacağız.”

Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 07.06.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATA Holding A.Ş.
 SANCAK Den. Nak. ..
 M&M
 ÜSTÜN Denizcilik
 AKSAY
 OLAY NAUTIC
 EUROTRADE
 NARAL Deniz Taşım..
 CEVAHİR Kara ve D..
 GİRİT Denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim