Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İTÜ Denizcilik Fakültesi'nden 101 Denizci Mezun Oldu
İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 2009-2010 Mezuniyet töreninde, 101 denizci mezun oldu. Bu yıl 18'ncisi düzenlenen mezuniyet törenine katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kabotaj Bayramı'nı kutlayarak, "Yüreği Türkiye sevgisi ile dolu genç denizcilerimizi mezun eden hocalarımıza en derin sevgilerimi sunuyor teşekkür ediyorum. Değerli denizci dostlar Ahmet Hamdi Tanpınar, 'Gelenek gelişerek, değişerek devam etmek demek' diyor. Türk denizciliğinin bugün geldiği noktaya, bütün denizci dostları sayesinde geldi. Bugünkü birlikteliği başka bir geleneğe borçluyuz. Kendine özgü bir meslektir. Yaşam tarzıdır. Denizcilerin birlikteliğini her şeyden önce bir kader birliğidir. Denizcilerin arasındaki hukuk 'ağabi, kardeşlik' hukukudur. Denizciler kara günde güvenin ne kadar önemli olduğunu bizzat yaşayarak öğrenmişlerdir. Türkiye'nin ilk üniversitesi olan İstanbul Teknik Üniversitesi, Türkiye'de örnek teşkil etmektedir. Denizcilik fakültesi ilklere imza tan bir üniversitedir." dedi.



KADROLARIMIZ SİZLERLE DOLU

"Bakanlık ve Denizcilik Müsteşarlığı olarak kadrolarımızı sizlerle, sizlerin büyükleri ile doldurduk" diyerek konuşmasını sürdüren Bakan Yıldırım, "Türk limanlarından dışarıya çıkamayan kara listeye mahkum olmuş Türk denizciliğini beyaz listeye geçirdik. En son yapılan denetimlerde sıfır hatayla denizcilik kurumlarımız başarlı bir şekilde çıkmışlardır." diye konuştu.

600 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU

Öğrencilere geçen yıl 600 kişilik bir öğrenci yurdu sözü verdiğini, bu doğrultuda yurdun kolonlarının yükseldiğini müjdeleyen Bakan Yıldırım, "Denizcilik okulunun yatılılık geleneği uzun bir süre sonra yeniden başlayacak. Törenin başında birinci olan arkadaşımızın yaptığı konuşma bir noktaya temas etti. Büyük alkış aldı. Kendisini tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

DENİZCİ AÇIĞIMIZ VAR

Bütün bunlara rağmen hala denizci açığının olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, "Bu ihtiyacı bu açığı kapatmamız lazım. Kendi açığı kapatmamız yetmez. Dünyanın 'gemi adamına' ihtiyacı var. Bu ihtiyacı karşılayacak bir ülke olabiliriz. Eskiden denizcilik ile ilgili düzenlemeleri yapan idarelerin tamamı denizcilikle hiç alakası olmayan insanlarla doluydu. Bugün ise en yukarıdan en aşağıya kadar sizin arkadaşlarınız sizin dilinizi konuşan sizi anlayan yaşadığınız tecrübeleri bilen arkadaşlarınız var. Üzülmeyin yeter ki siz çalışın geçen yıl söyledim bu yıl da takip edeceğim mezun olan arkadaşlarımızdan ne kadarı denize gidecek ne kadarı karada kalacak. Bu oran denizciliğimizin denize ne kadar önem verdiğimizin en iyi kanıtı olacak. Eğer mezun olur olmaz karada iş aramaya kalkarsak o zaman yönetmelik öyle değişmiş böyle değişmiş sonuç değişmez. Siz kararlı olacaksınız. Siz denize açılacaksınız. Önünüzdeki her türlü engeli de kaldırmak bizim boynumuzun borcu." ifadelerine yer verdi.

HEDEFİMİZ DENİZCİLİĞİ YÜCELTMEK

"Tek ve bir hedefimiz var o da denizciliğimizi yüceltmektir" diyen Bakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyük Atatürk'ün bize emanet ettiği bu mirası en iyi şekilde gelecek nesillere taşımaktır. Bu Cumhuriyet'in 100. Yıl kuruluşu olan 2023'te en iyi armağan olacaktır. Ülkemizin birliği beraberliği için, 780 bin kilometre karelik vatan toprağımızın bağımsız ve hür olması için gece gündüz demeden siperde şehit olan aziz şehitlerimizi de şükranla rahmetle anıyorum. Herkesin şunu iyi bilmesi gerekir tarihin hiç bir döneminde bölmeye parçalamaya, insanlarımızı birbirine düşürmeye hiç kimsenin gücü yetmemiştir. Bin yıldan fazla vatan dediğimiz bu topraklarda 72 milyon vatandaşımızın renk kattığı topraklarda hür ve bağımsız olarak yaşadık. Bunu dost düşman herkes bilmelidir. Bundan sonra da böyle olacaktır. Bunu dost düşman böyle bilmelidir. Bu vatan toprağını hiç kimse ayrıştıracağını böleceğini düşünmesin. Bu ahmakların zerre kadar akılları, fikirleri varsa, gelsinler bu ülkenin denizlerinin güçlenmesi için, havacılığının, ekonomisinin ilk 10'a girmesi için fikirlerini gençlerimizle, ülkemizle paylaşsınlar." Bakan Yıldırım konuşmasının sonunda, Amerika Birleşik Devletleri Ulaştırma Bakanlığı'nın Türk öğrencilerin denizcilik eğitim ve öğretiminde her türlü desteği sunacağı konusunda söz aldığını kaydetti. Konuşmasının sonunda Bakan Yıldırım'a Denizcilik Fakültesi'ne verdiği desteklerden dolayı plaket takdim edildi.

Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 02.07.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LİKİTGAZ gemicili..
 GOKTAS Yatcilik L..
 OBA Den. Pet. İnş..
 KDE Marine
 AZAK Denizcilik
 ATLAS GRUP Denizc..
 EMİROĞLU Denizcil..
 GEMAK Şirketler G..
 İDÇ Denizcilik
 JUNIORORCUN Yat İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim